Skip to main content

Karierni center za mlade Kočevje

Ne veste, kam naprej po osnovni ali srednji šoli?

Nič se sekirat. Niste ne prvi ne zadnji. Letno izvedemo do 100 brezplačnih svetovanj.

Karierni center za mlade nudi individualno karierno svetovanje, ki je prilagojeno vašim potrebam, interesom in ciljem.


Kontakt za svetovanje

Maja Rupnik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Karierni center za mlade

Zakaj je karierno svetovanje dobra odločitev za vašo prihodnost?

Odkrijte svoje talente

Karierna svetovalka vam pomaga odkriti vaše skrite talente in interese, za katere morda sploh niste vedeli, da jih imate.

Jasnejša pot do cilja

Če niste prepričani, kaj želite početi v prihodnosti, vam karierno svetovanje pomaga določiti jasne cilje in načrtovati korake, kako jih doseči.

Informacije iz prve roke

Svetovalka ima ogromno informacij o različnih šolah, fakultetah, programih in kariernih možnostih.

Priprava na prihodnost

Naučili se boste veščin, ki vam bodo koristile pri iskanju zaposlitve, pisanju CV-ja, pripravi na intervjuje in še več.

Podpora in nasveti

Vedno je super imeti nekoga, ki te posluša in ti pomaga, ko si v dvomih. Karierna svetovalka je tu, da ti nudi podporo in nasvete.

Ne odlašajte

Pridružite se nam in naredite prvi korak k bolj jasni prihodnosti.


4 koraki do kakovostnega individualnega svetovanja

1. Prijava in prvi stik s svetovalko

Najprej se prijavi na individualno svetovanje preko naše spletne strani ali telefonske številke. Po prijavi vas bo kontaktirala naša svetovalka Maja in se pogovorila o prvih korakih.

2. Ocena interesov in sposobnosti

Na uvodnem srečanju se boste spoznali s svojim karierno svetovalko. To srečanje je namenjeno razumevanju vaših trenutnih razmišljanj, skrbi in ciljev. Skupaj s svetovalko boste raziskali vaše interese, talente in vrednote, še bolj podrobno ob podpori rezultatov interesnega vprašalnika Iskanje poklicne poti. Uporabili bomo različne metode, kot so vprašalniki, testi sposobnosti in pogovori, da bi dobili celovito sliko o vaših prednostih in potencialu.

3. Raziskovanje možnosti

Ko bomo raziskali vaše interese in sposobnosti, bomo raziskali najboljše izobraževalne in karierne možnosti, ki so vam na voljo. Svetovalka vam bo predstavil različne šolske in poklicne poti, ter vam pomagala razumeti, katere možnosti najbolje ustrezajo vašim ciljem.

4. Načrtovanje karierne poti

Na podlagi zbranih informacij boste skupaj s svetovalko pripravili načrt karierne poti. Ta načrt bo vključeval konkretne korake, ki jih morate narediti, da dosežete svoje cilje, kot so izbira prave srednje šole ali fakultete, pridobitev dodatnih kvalifikacij ali tudi iskanje zaposlitve.

Starši o svetovanju

 • mama 15-letnika, OŠ Zbora Odposlancev

  Sproščeno in odkrito komuniciranje, dobro komuniciranje z mladostnikom, s katerim se je odpravila zadržanost v pogovoru in posledično lažje ugotavljanje vizije za prihodnost. Podrobna pojasnila o načinu iskanja posameznih informacij v zvezi s šolanjem

 • mama 14-letnice OŠ Ob Rinži

  Izjemno dober je za otroka pogovor s usposobljeno svetovalko in osebo, ki je ne pozna oziroma zanj predstavlja osebo, ki se na te stvari spozna. doma se veliko pogovarjamo o tem, zato je bil obisk in pogovor izjemno koristen, ker je otroku še nekdo drug predstavil stvari, o katerih dokaj podobno razmišljamo tudi starši.

 • mama 15-letnika OŠ dr. France Prešeren Ribnica

  Super razumevajoča in ODPRTA svetovalka Maja je znala postavljati prava vprašanja, ki so našemu sinu dala občutek zaupanja in posledično zelo dober rezultat usmerjanja in potrditve njegove izbire pri odločanju poklicne poti. Tudi interpretacija rezultatov testa je bila zelo blizu sinovim dejanskim interesom in smeri njegovega razmišljanja ter delovanja. Res iskrena hvala. Smo bili že na večih svetovanjih, pa lahko napišem, da je bil ta daleč najbolj produktiven.

 • oče 14-letnice OŠ Zbora Odposlancev

  Odlična predstavitev. Predvsem pa, da imajo mladostniki na voljo tak razgovor je pohvale vredno. Razširi pregled na vse poklicne možnosti, ki obstajajo in jih morda se ne poznajo.

 • mama 14-letnice OŠ Stara Cerkev

  Pogovor je potekal spontano, primerno situaciji, hčerka je bila po svetovanju še bolj motivirana za šolsko delo in razmišljanje o nadaljnjem šolanju ji ni več neznano breme.


  Vključevanje staršev v proces kariernega svetovanja pomaga ustvariti podporno okolje, ki otroku omogoča, da se samozavestno odloča o svoji prihodnosti.

  Zakaj ste starši pomembni pri kariernem svetovanju?

  Starši pogosto najbolje poznate otrokov značaj, interese, talente in močna področja. Ta spoznanja so ključna za usmerjanje otroka k primernim kariernim možnostim.

  Proces odločanja o karieri je lahko za otroke stresen in poln negotovosti. Starši lahko zagotovite čustveno podporo ter mu dajete občutek varnosti in zaupanja v lastne sposobnosti.

  Starši pogosto oblikujete vrednote in prepričanja svojih otrok, kar lahko vpliva na njihove poklicne odločitve. Zato je pomembno, da starši razumete in spodbujate otrokove želje in ambicije, namesto da jim vsiljujete lastne neizpolnjene sanje ali pričakovanja.

  Starši lahko pomagate otrokom dostopati do pomembnih informacij in virov, ki so potrebni za raziskovanje različnih kariernih poti. To lahko vključuje povezave z ljudmi v določenih poklicih, pomoč pri iskanju izobraževalnih programov ali priložnosti za pridobivanje izkušenj.

  Otroci se pogosto učijo z opazovanjem staršev. Starši, ki sami izkazujete pozitivne delovne navade, prilagodljivost in vztrajnost, lahko navdihujete otroke, da razvijejo podobne lastnosti, ki so ključne za uspeh v karieri.

  Karierni center za mlade

  Svetujemo in podpiramo mlade med 6. in 19. letom za boljše in lažje karierne odločitve. Nudimo informiranje, testiranje, svetovanje o nadaljnjem šolanju, spoznavanje poklicev, razvoj veščin in povezujemo s podjetji v lokalnem okolju.

  Individualno ali skupinsko

  Mladim nudimo osebno svetovanje pri kariernem načrtovanju, izbiri študija ali poklica. Skupinske delavnice omogočajo izmenjavo izkušenj in pomoč pri odločitvah.

  Pogovor in svetovanje

  Brezplačni pogovori z izkušenimi svetovalci pomagajo mladim razjasniti svoje cilje. Z uporabo strokovnih testov podpiramo mlade in njihove starše pri iskanju odločitev za karierno usmeritev.

  Spoznavanje poklicev

  Delavnice, obiski podjetij in praktične izkušnje omogočajo mladim raziskovanje različnih poklicev. Izvajamo testiranje interesov, ki pomaga pri odkrivanju poklicnih poti.

  Nove veščine in izkušnje

  Usposabljanja in delavnice mladim omogočajo pridobivanje praktičnih veščin. Prostovoljstvo in priložnostno delo v organizacijah povečuje kompetence in pripravlja na izzive prihodnosti.

  Zadnje novice Kariernega centra

  Del Kariernega portala za mlade Kočevje je bil razvit v okviru LAS projekta Karierni mladi.

  Partnerji projekta:

  • Razvojni center Kočevje Ribnica d.o.o.
  • Podjetniški inkubator Kočevje
  • Klub mladih Kočevje

  Sofinancira Evropska unija.