Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

JUNIOR K3 Kamp kreativnosti Kočevsko 2024 (od 6 do 9 let)

Priljubljeni K3 Kamp Kreativnosti tudi letos v prvem tednu julija na inkubatorju in Ljudski univerzi Kočevje! MakeyMakey in KUBO robotkanje bo letos začinjeno s ščepcem usvajanja novih tehnologij in varne uporabe interneta. Kako lahko robotkanje povežemo z varno uporabo interneta in AI? Verjemite, lahko! Uporaba KUBO robotka in Makey Makey omogoča raziskovanje različnih digitalnih tem skozi igro in ustvarjalnost.

Lepo vabljeni vsi nadobudni ustvarjalci, ki si želite teden počitnic preživeti v duhu prijateljstva, timskega dela, ustvarjanja, domišljije, športa in zabave! Vidimo se v tednu od 1.7. do 5.7.2024 na Ljudski univerzi Kočevje, Trg zbora odposlancev 30 (K3 Junior, 6-9 let).

NOVOST letošnjega kampa: Brezplačna udeležba!
Doplačilo 30,00 EUR je le za prehrano (kosilo, malica in sadje, osvežilna pijača, prigrizki). Lahko pa za prehrano poskrbite starši.

JUNIOR K3 Kamp Kreativnosti 2024 ne bo edina izvedba kampa med poletnimi počitnicami! To je uvod v Poletno serijo mini K3 kampov na inkubatorjuSkozi tedenske delavnice boste spoznavali različne tehnologije, svet interneta, varnosti, pasti pri uporabi, umetno inteligenco in še veliko več. Na delavnicah boste s pomočjo usposobljenih in izkušenih mentorjev uporabljali različne kreativne tehnologije kot so KUBO robotki in Makey Makey.

Starostna skupina: 6 - 9 let
Predznanje: ni potrebno

Na delavnici K3 Junior bodo otroci spoznavali svet tehnologije s pomočjo prisrčnega KUBO robotka in interaktivnega Makey Makey-ja. KUBO robotek navdušuje s svojo prikupnostjo in simpatičnostjo, medtem ko Makey Makey omogoča pretvorbo vsakdanjih predmetov v računalniške interakcije. Z njuno pomočjo bodo otroci skozi igro spoznali osnove programiranja, robotike in ustvarjanja interaktivnih projektov.

Poleg tega bodo razvijali ključne digitalne kompetence, kot so varno brskanje po spletu, preverjanje informacij in osnovno razumevanje tehnologije. Otroci bodo urili komunikacijske veščine, sposobnost pripovedovanja zgodb, medsebojno sodelovanje in reševanje problemov.Med delavnico bodo otroci raziskovali različne teme digitalnega sveta in se pripravljali na varno in odgovorno uporabo digitalnih tehnologij. Ustvarjali bodo svoje zgodbe, povezovali šolske učne vsebine s KUBO in Makey Makey projekti ter se spoznali z osnovnimi digitalnimi veščinami, ki jim bodo koristile v prihodnosti. Celotna izkušnja jim bo omogočila lažje razumevanje delovanja sodobnih tehnologij in pripravo na digitalni svet.


Kamp poteka od ponedeljka do petka, od 7.30 do 15.30 ure. Vsak dan bo poskrbljeno za malico, kosilo, prigrizke (sadje) ter pijačo za tiste, ki boste to opcijo izbrali in krili ta strošek. Vsak otrok dobi tudi K3 majico.

Lokacije delavnic: Podjetniški Inkubator Kočevje (Novomeška 16, Industrijska cona LIK) ter Ljudska univerza Kočevje, Trg zbora odposlancev 30 (K3 Junior, 6-9 let).

Dodatne informacije
Adem Ibrahimović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in Katja Abram, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Pasica PIK in MDP digi

Aktivnost je za udeležence brezplačna, saj jo sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije, v okviru projekta »Usposabljanje otrok in mladih za krepitev digitalnih kompetenc ter spodbujanje in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev po okviru digitalnih kompetenc za državljane (DigComp 2.2)«.

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 01. 07. 2024 - 07:30
Datum zaključka pet, 05. 07. 2024 - 15:30
Max. udeležencev 30
Prijavljenih 30
Prosta mesta 0
Cena za posameznika Doplačilo le za kosilo (opcijsko)
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.