Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Kako lahko pomagam mladostniku pri izbiri šole in poklica?

Na prvi pogled se zdi, da je karierna odločitev stvar posameznika, ki avtonomno in neodvisno od zunanjih okoliščin sprejme odločitev o nadaljnji karierni poti. A raziskave kažejo, da na končno karierno odločitev vplivajo številni dejavniki. Tudi vpliv staršev je dokazno pomemben dejavnik kariernih odločitev otrok in mladostnikov. Starši so prvi »vir informacij«, na katerega se otroci obrnejo po nasvet, ko začnejo raziskovati svet dela in njihov »osebni svetovalec«.Ob tem pa starši pogosto čutijo, da na to vlogo niso najbolje pripravljeni, saj nimajo potrebnih informacij.

Tekom interaktivnega predavanja se starši tako seznanijo s faktorji načrtovanja kariere in najpogostejšimi izzivi mladostnikov, pridobijo nasvete za raziskovanje mladostnikov interesov/sposobnosti, šol in sveta dela ter spoznajo vire informacij, ki so jim pri tem lahko v pomoč.

Okvirne vsebine: Načrtovanje kariere nekoč in danes Ali upoštevati napovedi na trgu dela? Kdaj in zakaj je izbira srednje šole še posebej ključna? Dejavniki kariernih odločitev pri mladostnikih Vloga in vpliv staršev Katere informacije mladostnik potrebuje in kje/ kako jih lahko pridobi?

Predavateljica: Maruša Goršak je pedagoginja/andragoginja ter licencirana SDI moderatorka z raznolikimi izkušnjami s področja karierne orientacije. Vodi karierne programe za različne ciljne skupine (mlade, starše, svetovalne delavce, iskalce zaposlitve). Ob tem izvaja treninge za razvoj mehkih veščin ter sodeluje pri pripravi in izvedi storitev za razvoj kadrov. Dobro pozna sistem izobraževanja in možnosti na trgu dela ter aktivno sodeluje v projektih s področja karierne orientacije. Udeleženci jo opisujejo kot dostopno in energično predavateljico, ki zna teorijo povezati s praktičnimi primeri. Je predsednica Društva za karierno orientacijo Slovenije in se redno usposabljanja na področju VKO za mlade.

Najprej se prijavite. Nekaj ur pred video predavanjem boste na vaš elektronski naslov prejli spletno povezavo do delavnice. Video delavnico si boste lahko ogledali na vašem telefonu ali računalniku brez dodatnega nameščanja programske opreme.

Dodatne informacije: Maja RupnikTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Predavanje izvajamo v sklopu Kariernega centra za mlade - VšečKAM IN GREM

pasicagremdddsess

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 09. 02. 2021 - 17:00
Datum zaključka tor, 09. 02. 2021 - 18:30
Max. udeležencev 100
Prijavljenih 45
Prosta mesta 55
Cena za posameznika Webinar
Lokacija Ljudska univerza Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.