Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Začetni fotografski tečaj

Vabljeni na 35-urni začetni tečaj fotografije pod vodstvom priznanega fotografa Marjana Artnaka.

Imeli bomo 6 srečanj, pričetek tečaja je v sredo, 12. 4. 2023 ob 17.00 na Ljudski univerzi Kočevje.

Namenjen je začetnikom kot tudi tistim, ki že uporabljajo digitalne fotoaparate. Udeleženci se bodo naučili uporabljati osnovne in nekatere napredne funkcije, ki jih omogočajo digitalni fotoaparati in boljši pametni telefoni (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivost tipala, bliskavice, ...). Seznanili se bodo s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja. Tečaj bo potekal na terenu in v učilnici. 

Okvirna vsebina: 

  • osnovne fotografske značilnosti,
  • zaslonka, čas, senzor,
  • tehnične lastnosti fotoaparatov,
  • kompozicija fotografije,
  • izdelava HDR fotografij
  • izdelava panoramskih posnetkov, 
  • praktično delo na terenu. 

Program se bo skozi izvedbo prilagajal potrebam in željam udeležencev ter njihovemu predznanju.  

Namenjen je tudi medgeneracijskemu povezovanju, zato je primeren za udeležence vseh starosti od 14. leta dalje.

Tečaj je za udeležence BREZPLAČEN.

Predavatelj:
Marjan Artnak se s fotografijo ukvarja od srednje šole naprej, zadnjih 15 let intenzivneje in poglobljeno. Opredeljuje se kot naravoslovni fotograf, ukvarja pa se tudi z drugimi zvrstmi kot so šport, portret, popotniška, krajina, dokumentarna fotografija. Od 2006 je član FD Grča Kočevje, kjer je od leta 2014 tudi predsednik društva. Z včlanitvijo v društvo je začel razstavljati svoja dela na različnih razstavah in natečajih. V svoji zbirki ima preko 250 nagrad in priznanj. Je ponosni lastnik petnajstih zmagovalnih fotografij z natečajev in je nosilec najvišjega naslova, mojster fotografije, pri Fotografski zvezi Slovenije. Prav tako je nosilec najvišjega naslova pri Mednarodni federaciji za fotografsko umetnost FIAP z nazivom Excelence FIAP/platina. Oblikuje in vzdržuje več spletnih strani, oblikoval je preko petdeset različnih publikacij, izdelal veliko video vsebin, fotografskih projekcij, itd. Z OE Ljudska univerza Kočevje je v preteklih letih uspešno sodeloval kot izvajalec tako začetnih kot nadaljevalnih tečajev fotografije.   

Več informacij: Tanja Struna, 051 433 566 / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Tečaj bo potekal v okviru projekta Prostor za mlade – kraj medgeneracijskega povezovanja.Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 12. 04. 2023 - 17:00
Datum zaključka 03.05.2023
Max. udeležencev 15
Prijavljenih 15
Prosta mesta 0
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Ljudska univerza Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.