Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Usposabljanje HACCP

Usposabljanje za uporabo sistema HACCP je primerno za vse, ki se pri svojem vsakodnevnem delu srečujete z izvajanjem zahtev in postopkov sistema HACCP. Smernice dobre higienske prakse morajo obvladati zaposleni v trgovskih podjetjih z živili, zaposleni v prehrambni predelovalni industriji, zaposleni v šolskih in drugih kuhinjah ter zaposleni v gostinskih lokalih. Svoje strokovno znanje o uporabi sistema HACCP boste izpopolnili na Usposabljanju za uporabo HACCP sistema v obsegu 30 ur od 13. 2. 2025 in 3. 4. 2025 v prostorih Ljudske univerze Kočevje, TZO 30, zadnja tri srečanja, ki so naravnana bolj praktično, pa na lokaciji Podjetniškega inkubatorja Kočevje, Novomeška cesta 16, Kočevje. Usposabljanje bo potekalo ob ČETRTKIH od 17.00 do 20.00.

Udeležba na usposabljanju je za udeležence brezplačna. Operacijo Temeljne kompetence 2023-2029 sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.  

Vsebina usposabljanja: zakonodaja na področju higiene živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, osnove mikrobiologije, okužbe in zastrupitve s hrano, ukrepi za preprečevanje okužb in zastrupitev s hrano, alergije/intolerance in nudenje prilagojenih obrokov, stanja, pri katerih morajo zaposleni v živilski dejavnosti opraviti pregled po pravilniku o zdravstvenih zahtevah za osebe, ki pri delu v proizvodnji in prometu z živili prihajajo v stik z živili, prerekvizitni programi: infrastruktura obrata, voda, odpadki, oprema, navzkrižna kontaminacija, sledljivost, čiščenje, DDD, osebna higiena, usposabljanje, osnove HACCP sistema pri delu z živili, prednosti in koristi  HACCP sistema, splošni in higiensko tehnični pogoji, ki jih morajo izpolnjevati obrati živilske dejavnosti, nadzor. Zadnja tri srečanja so namenjena uporabi HACCP sistema v praksi in bodo potekala v prostorih predelovalnega centra na Podjetniškem inkubatorju Kočevje.
 
O predavateljici: Anja Palman Mehikić je bila prvotno zaposlena kot inšpektorica na Sektorju za hrano Zdravstvenega inšpektorata RS in kasneje zaradi prenosa pristojnosti nadzora nad hrano kot inšpektorica za hrano na Glavnem uradu Uprave RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, trenutno pa je delujoča znotraj istega organa na Sektorju za fitofarmacevtska sredstva . Njeno prvotno delo je obsegalo nudenje strokovne pomoči strankam in inšpektorjem glede zahtev živilske zakonodaje iz področja gostinstva in ostalih obratov javne prehrane (šole, vrtci, bolnišnice …), organizacijo in izvedbo izobraževanj/sestankov za inšpektorje ter pripravljanje navodil za inšpektorje za področje javne prehrane, goljufij z živili in internetne prodaje živil. Vključena je bila tudi v evropsko delovno skupino za potvorbe z živili, ki jih sklicuje Evropska Komisija. Trenutno deluje pri postopkih registracije in ocene fitofarmacevtskih sredstev. 

Dodatne informacije: Urška Brinovec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 708 483.

Informacije o dogodku

Datum dogodka čet, 13. 02. 2025 - 17:00
Datum zaključka čet, 03. 04. 2025 - 20:00
Max. udeležencev 12
Prijavljenih 8
Prosta mesta 4
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Ljudska univerza Kočevje