Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

eduTech konferenca: Digitalne evolucije brez učiteljev ne bo

eduTech konferenco 2023 pripravljamo Podjetniški inkubator Kočevje s partnerji 22. marca 2023 v Športni dvorani Kočevje. Na konferenci z naslovom "Digitalne evolucije brez učiteljev ne bo" želimo v prvi vrsti izpostaviti dobre prakse uporabe tehnologije za večji poudarek izkustvenega učenja in medpredmetnega povezovanja v luči izzivov 21. stoletja.

Po razredih (ne šolah!) spoznavamo številne dobre prakse uporabe tehnologije v poučevanju. Po pogovoru z učitelji spoznavamo, da se pri tem spremeni proces in zavzetost otrok, manj je odklonov, več je kreativnosti.

Na EduTech konferenci 2023 želimo povezati identificirane dobre prakse, kako pri različnih predmetih na različnih stopnjah izobraževanja že danes nekateri učitelji aktivno uporabljajo. Nekateri zgolj računalniške programe, drugi mobilne aplikacije, tretji robotke brez uporabe računalnikov, nekateri XR tehnologije za boljšo predstavnost in virtualno izkušnjo. A primerov je še več. Vse to brez predhodnega tehnološkega znanja.

Verjamemo, da lahko učitelje opolnomočimo in opogumimo za uporabo tehnološko podprtih pripomočkov le z jasnimi primeri, ki so uporabljivi z relativno malo priprave za pouk.

Naš kočevski primer uvajanja robotike v redno izobraževanje na razredni stopnji je prepoznala Evropska komisija že leta 2019. Od takrat smo naredili kar nekaj korakov s programi za učitelje. Smo zagovorniki, da moramo pomagati obstoječim učiteljem, da bodo z manj zadržki uporabljali tehnološko podprte pripomočke.

Na enem mestu bomo zbrali praktične primere, demonstracijo različnih tehnologij, predstavnike šol, ki bodo odgovorni za bodočnost razvoja njihovih izobraževalnih institucij, fakultete kot izobraževalce učiteljev, odločevalce in medije.

Več informacij o programu in govorcih najdete na: www.inkubator-kocevje.si/edutech

Dodatne informacije: Adem Ibrahimović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / 031 522 379

eduTech pasica 2023

Z registracijo potrjujete, da ste seznanjeni s tem, da bodo zgoraj navedeni osebni podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru javnega razpisa za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za leto 2023, in soglašate s tem, da so ti podatki za namene spremljanja in poročanja v okviru javnega razpisa posredovani agenciji (SPIRIT Slovenija) in/ali ministrstvu MGRT.
SPOT LOGOTIPI COLOR PIKProjekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javne agencije.

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 22. 03. 2023 - 09:00
Datum zaključka sre, 22. 03. 2023 - 15:00
Prijavljenih 157
Cena za posameznika Brezplačno, registracija do 20.3.2023
Lokacija Športna dvorana Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.