Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Priprave na izpit iz slovenščine kot tujega jezika na osnovni ravni

Vabimo vas k vpisu na priprave na izpit iz slovenščine kot tujega jezika na osnovni ravni v obsegu 30 pedagoških ur.  Program priprav bo potekal ob TORKIH od 17.00 do 19.30 na lokaciji organizacijske enote Ljudska univerza Kočevje, TZO 30. Prvo srečanje bo v TOREK, 27. 2. 2024 ob 17.00.

Namen priprav na izpit iz znanja slovenščine kot tujega jezika, ki omogoča pridobitev veljavne listine o znanju slovenščine na osnovni ravni, je seznanitev z izpitnimi vsebinami in s tem povezana ustrezna priprava na reševanje različnih tipov nalog. Za pripadnike manjšin, priseljence in vse druge tujce, ki prihajajo v Republiko Slovenijo in ostajajo daljši čas, je dostop do učenja slovenščine temeljnega pomena, saj se na tak način lažje aktivno vključujejo v družbo in imajo pri tem enake možnosti za osebni razvoj, zaposlitev, dostop do informacij idr. kot ostali, to je materni govorci. Program priprav je namenjen zaposlenim in brezposelnim odraslim osebam, katerih materni jezik ni slovenščina in ki bi želeli pridobiti javno veljavno listino o znanju slovenščine na osnovni ravni. Slednjo običajno potrebujejo za potrebe nadaljnjega izobraževanja, opravljanje (drugega, morda boljšega) poklica in pridobitev stalnega bivanja ali državljanstva.

O predavateljici: Greta Košmrl je profesorica slovenskega jezika. V svoji dolgoletni karieri je poučevala različne ciljne skupine na različnih jezikovnih ravneh. V zadnjih letih vodi tečaje priprav na opravljanje izpita iz slovenskega jezika na osnovni ravni in tečaje slovenščine kot tujega jezika.

Dodatne informacije: Anamarija Petelin, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 051 414 706.

Operacijo Temeljne kompetence 2023-2029 sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 27. 02. 2024 - 17:00
Datum zaključka tor, 07. 05. 2024 - 19:30
Max. udeležencev 15
Prijavljenih 15
Prosta mesta 0
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Ljudska univerza Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.