Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Prijavi idejo ali podjetje na natečaj ZLATA ŠAPA 2024

Odločitev za vstop v podjetništvo zbudi različne občutke. Ponos, pogum, samozavest, … A vsak, ki je to pot že prehodil ve, da k temu pripada tudi obilica strahu. Negotovost, strah pred neuspehom, zavrnitvijo … Na srečo ti čez to pot ni potrebno prehoditi v samoti. Z izkušnjami podjetnikov, ki so uspeli, se lahko izogneš marsikateremu padcu. Na koncu poti te poleg pridobljenih znanj in izkušenj čaka še vrsta uporabnih nagrad.

Temu je namenjen »Izbor perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej«, ki se je danes že lepo zasidral v lokalnem okolju pod imenom »ZLATA ŠAPA«.

Prijavljeni boste prejeli obilico konkretnih znanj in usmeritev, promocijo, vključitev v mrežo podjetnikov, nova prijateljstva in seveda – nove poslovne priložnosti. Če se boste dobro pripravili pa se potegujete še za tri najboljše finaliste in prejmete tako denarne kot tudi nefinančne nagrade. Kdo bo šel med finaliste, bo odločala strokovna komisija. Do takrat pa imate dovolj časa za temeljito pripravo. V nadaljevanju predstavljamo vse ključne informacije, na dnu strani pa se nahaja obrazec za prijavo (rok 31.5.2024).

Časovnica poteka natečaja:

Posnetek zaslona 2024 01 22 095533

Podjetniške delavnice, ki se bodo zvrstile vse do nastopa pred komisijo (Akademija ZLATA ŠAPA):

Delavnice niso pogoj za nastop pred komisijo, so pa zelo zaželene. Za sodelovanje na nagradnem natečaju je obvezna le delavnica »pitchanja« pred komisijo. Na delavnice lahko pride vsak.

12. junija 2024 se izvede tako imenovani »Pitch« pred komisijo, na katerega vas bomo tudi dobro pripravili. Komisija bo izbrala 3 najboljše v kategoriji »Potencialni podjetnik« in »Startup podjetje«, ki vam jih predstavimo v nadaljevanju. Do zaključnega dogodka, podelitev nagrad, bodo finalisti sodelovali z inkubatorjem v okviru mentorstva, pri snemanju predstavitvenih videov ter ekspertnih svetovanj z zunanjimi strokovnjaki.

Pregled nagrad po kategorijah in posameznih mestih finalistov:

2024 fb zlata sapa 2023 tabela nagrad

Kdo so partnerji natečaja, ki zagotavljajo nefinančne nagrade in katere so to?

Spodaj predstavljamo poslovne partnerje natečaja, ki zagotavljajo nefinančne nagrade v obliki brezplačnih storitev in produktov. 

 NEFINANČNA NAGRADA PARTNER (PONUDNIK NAGRADE)
 Cooworking prostor za 6 mesecev brezplačno thumbnail Outlook mvi4ybja
 Uporaba predelovalnega centra v vrednosti 400 EUR thumbnail Outlook mvi4ybja
 UV tisk na izdelke v vrednosti 200 EUR thumbnail Outlook mvi4ybja
 Grafično oblikovanje promo materiala v vrednosti 400 EUR thumbnail Outlook mvi4ybja
 Gostovanje spletne strani na strežnikih inkubatorja (do 500 MB) thumbnail Outlook mvi4ybja
 3D render v vrednosti 500 EUR Posnetek zaslona 2024 01 22 100940
 Produktno fotografiranje v vrednosti 300 EUR Posnetek zaslona 2024 01 22 101113
 3D render (neobstoječega) produkta v vrednosti 200 EUR Jaka Kordiš
 1 leto brezplačni najem programa MetaKocka cd logo2
 1 leto brezplačni najem CRM sistema Intrix intrix logo nov scaled
 Svetovanje, prenova ali postavitev osnovne spletne strani v  vrednosti 600 EUR web and eMail logo Web Logo
 Svetovalna ura oblikovanja pitcha za nastop pred investitorji OIP
 3D modeliranje, oblikovanje, vizualizacija, tisk ali prototipiranje v  vrednosti 800 EUR Posnetek zaslona 2024 01 22 114523
 Računovodsko svetovanje in brezplačni obračun za normirance  PRIMAS d.o.o., Kočevje
 Tisk promocijskega materiala v vrednosti 150€ BS logo 01

Kakšni so pogoji prijave in kako so oblikovane kategorije?

Prijavi se lahko tako fizična oseba, kot tudi vsako podjetje (zavod, sp, mikro, malo, srednje veliko). Ločili vas bomo v tri kategorije. Kategorija »Potencialni podjetnik« je namenjena potencialnim podjetnikom, to so fizične osebe, ki še nimajo ustanovljenega podjetja. Kategorija »Startup podjetje« je namenjena podjetnikom, podjetjem ali ekipam, ki imajo ustanovljeno podjetje ter s poslovno idejo ustvarjajo manj kot 200.000 EUR prihodkov od prodaje letno. Poslovna ideja, ki jo posamezniki ali organizacije prijavljajo, ne sme biti starejša od petih (5) let. Kategorija »Scaleup podjetje« (hitro-rastoče podjetje) je namenjena podjetjem, ki so že v fazi rasti in ustvarjajo več kot 200.000 EUR prihodkov od prodaje letno.

Pogoj za udeležbo na natečaju je popolno izpolnjen obrazec, ki ga najdete na dnu strani. Naslednji pogoj je, da se prijavitelj ideje (oziroma ekipa) udeleži zadnjega predavanja v sklopu Akademije ZLATA ŠAPA (tema: pitchanje), saj bo v okviru te delavnice potekala predstavitev ideje pred komisijo. To velja za prvo in drugo kategorijo.

Celoten javni poziv natečaja Zlata šapa 2024 najdete s klikom TUKAJ.
(priporočamo, da si ga v celoti preberete).

Izbor perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej, kjer se bodo podelile nagrade ZLATA ŠAPA 2024, bo potekal na zaključni prireditvi, ki bo predvidoma 20. septembra 2024. Število mest na natečaju je omejeno. Na posamezne delavnice se boste lahko prijavili na kariernem portalu kariera.kocevje.si. Sodelovanje na natečaju je brezplačno, zahteva pa se brezpogojno sprejemanje vseh pravil in pogojev sodelovanja iz razpisne in prijavne dokumentacije, kar prijavitelj izrazi z izpolnitvijo prijave, sodelovanjem z inkubatorjem in udeležbo na najmanj zadnji delavnici Akademije ZLATA ŠAPA (»pitch«).

Dodatne informacije: Sara Krivdić Oražem, sTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Logotipi barvno

Z registracijo potrjujete, da ste seznanjeni s tem, da bodo zgoraj navedeni osebni podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru aktualnega programa Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Aktivnosti in storitve točke SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija se izvajajo v okviru Javnega razpisa Podporno okolje 2023-2025, ki ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 22. 01. 2024 - 12:00
Datum zaključka pet, 31. 05. 2024 - 23:55
Prijavljenih 9
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.