Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

K3 Kamp kreativnosti Kočevsko 2023

K3 Kamp Kreativnosti Kočevje bo letos že petič zapored razveselil otroke in starše, še najbolj pa mentorje delavnic, ki že komaj čakajo, da se prične. Vidimo se v tednu od 3.7. do 7.7. 2023 na Podjetniškem inkubatorju Kočevje, Novomeški cesti 16 (cona LIK).

Ponovno se obeta veliko zanimivega, ustvarjalnega in predvsem zabavnega. K3 kamp kreativnosti je postal tradicija predvsem zaradi vas, dragi nadobudneži in starši, ki ga z nami vsako leto z veseljem soustvarjate.

Delavnice so primerne za otroke med 10 in 15 let.

Letos se lahko udeležite:

Cena za udeležbo za posameznika znaša 122 EUR z vključenim ddv. Število mest na vsaki izmed delavnic je omejeno. Nekaterih naprednih delavnic pa se boste lahko udeležili le, če ste se predhodno udeleževali delavnic ali krožkov na inkubatorju na to temo ali lahko dokažete ustrezno znanje (programiranje, robotkanje).

Letos bo ena centralizirana prijavnica za vse delavnice. Izpolnite jo v celoti in prej dobro preberite, v katero delavnico bi želeli vključiti vašega mladega ustvarjalca oz. ustvarjalko in nam pošljite točne podatke.

ŽELIM PRESKOČITI OPISE MODULOV IN SE PRIJAVITI >>

Spodaj vam posamezno delavnico oziroma module predstavljamo še bolj podrobno…


VIDEO PRODUKCIJA – Snemanje intervjujev in zakulisje kampa (še 2 mesti)

Starostna skupina: od 10 do 15 let
Predznanje: ni potrebno

Na delavnici se bomo spoznali z osnovami snemanja in fotografiranja. Naučili se bomo snemanja intervjujev ter snemanja/fotografiranja zakulisja ostalih delavnic. Vsak dan bomo sproti posnetke pregledali, jih skupaj pokomentirali in poiskali možnosti za izboljšave. Delali bomo v manjših skupinah, da bo lahko prav vsak izmed vas spoznal posamezen korak snemanja in montiranja posnetkov.

Tako bo približno potekal naš teden na kampu (vsak dan en koncept, ki je ključen za izdelavo končnega videa):
 • 1. dan: Uvodna predstavitev opreme, osnov fotografije in snemanja, nato snemanje prvih posnetkov
 • 2. dan: Video obdelava (prenašanje posnetkov, montaža in barvna korekcija)
 • 3. dan: Oblikovanje in animacija naslovov in napisov na posnetku
 • 4. in 5. dan bomo združili pridobljeno znanje preteklih dni za izdelavo končnega videa

Končni produkt je 4-6 min video povzetek kampa po dnevih, z uvodno špico in naslovom za vsak dan. Tekom kampa boste spoznali tudi zakulisje pravega snemanje reklamnih videov, katere je v preteklosti posnel mentor delavnice.

Mentorja: Klemen Petrič je fotograf, ki se ukvarja s fotografiranjem reklam. Zaključil je srednjo medijsko in grafično šolo v Ljubljani, kjer se je veliko naučil o osnovah fotografije in obdelovanju le teh. Svojo fotografsko kariero je pričel leta 2014, od takrat pa se je veliko naučil iz knjig in delavnic, sedaj pa fotografira na večjih reklamah z znamkami kot so Mercedes, BMW, Toyota, Vodafone, kakor tudi s slavnimi ljudmi, na primer Formula 1 dirkač George Russell in filmski igralec David Hasselhoff.

Jaka Kordiš je študent zaključnega letnika študija multimedije na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter Fakulteti za elektrotehniko. Že od nekdaj je navdušen nad vsemi aspekti multimedijske produkcije. Izkušnje na področju produkcije oglasov, prispevkov in videospotov je pridobil predvsem pri domači produkciji TV Kočevje in Freeloaders Media House. V sklopu multimedijskega krožka, ki je deloval v sklopu srednje šole, pa je pridobil bogate izkušnje na področju prenosov v živo.

Oba imata izkušnje vodenja delavnic za mlade in pravita, da se veselita letošnjega kampa K3.

3D MODELIRANJE (še 2 mesti)

Starostna skupina: 11 – 15 let
Predznanje: ni potrebno, a zaželeno

Kaj bo vaš otrok delal in usvojil na delavnici?
Na delavnici se bo vaš otrok spoznal z osnovami računalniškega risanja, tako v 2D kot v 3D tehniki. Naučil se bo delati preproste črtne risbe/načrte, ki jih bo potem pretvoril v 3D objekte. Na te 3D objekte bo apliciral različne materiale in tako dobil podrobno simulacijo kako bi njegova ideja izgledala v realnosti. Ko bo z virtualnim izdelkom zadovoljen, bo glede na izbrano tehnologijo izdelave tudi pripravil datoteke za izdelavo. V delavnici bo potem pod nadzorom našega vodje delavnice in mentorjev tudi sestavil končni izdelek.

Tako bo približno potekal naš teden na kampu:
 • 1. dan: Uvodna predstavitev računalniškega programa, predstavitev projektov iz prejšnjih let, okvirni izbor projekta ki ga bo vsak posameznik izvedel
 • 2. dan: izdelava črtnih 2D risb
 • 3. dan: izdelava virtualnih 3D modelov in priprava datotek za strojno izdelavo
 • 4. in 5. dan: sestavljanje izdelkov, lepljenje, barvanje, popravki, improvizacije...:)

Končni produkt je zelo odvisen od želje posameznika. Do sedaj smo na K3 delali ure, nakit, stojala za slušalke / tablice / telefone, stenske dekoracije, zvočnike, okvirje za slike / fotografije....

Udeleženci bodo s tem osvojili nepogrešljiva znanja za življenje in nadaljnjo poklicno pot. S končnim izdelkom v roki pa doživeli zadovoljstvo in ponos.

Mentorja: Delavnico bosta vodila dva izkušena mentorja, Cveto in Jaša. Oba sta strokovnjaka s področja 3D oblikovanja, 2D rezanja, 3D printanja in izdelave maket. Poklicno se oba ukvarjata tudi z izdelovanjem prototipov. Delavnice na K3 kampu bosta letos izvedla že petič zapored. Imata dobre izkušnje pri delu z otroki in dobro vesta, kaj jih motivira.

KUHARSKA PREIZKUŠNJA (še 3 mesta)

Starostna skupina: 10 - 15 let
Predznanje: ni potrebno

Kuhanje ni noben bav-bav. Dokažimo to skupaj na tej »masterchef« delavnici! Rezanje, praženje, dodajanje začimb, okušanje, planiranje… Pri tem pa obvladovanje stresnih situacij do končnega rezultata – odlične kulinarike. To bo delavnica kuharskega mojstra. Spoznali se boste s postopki, pripomočki ter pridobili osnovne spretnosti za pripravo jedi. Vse jedi, ki jih boste pripravili, boste tudi postregli udeležencem kampa K3. Naučili se boste tudi, kako pripraviti pogrinjek, organizirati strežbo in sodelovati v kuhinji. Kot da se zares nahajate sredi »šefove« kuhinje :)

Po koncu kampa boste postali pravi mojstri kuhanja in se z novimi znanji lažje obrnili v kuhinji tudi doma (to bodo starši veseli) ali pa prijetno presenetili svoje prijatelje na zabavi. Spoznali bomo, da tako imenovan »junk food« ni tako nezdrav kot menimo in ga lahko pripravimo na okusen, preprost in bolj zdrav način – spet bodo starši veseli :)

Mentor: Aleksander Gotovac oz. Aco, kot ga kličejo prijatelji, je ljubiteljski kuhar že od malih nog. Velik ljubitelj mesa, a to ga ne ustavi, da v svoje kreacije kreativno vključi tudi zelenjavo. Svojo strast do kuhanja je zaznamoval z odprtjem BigBear kuhinje na Kočevskem jezeru pri Ribiču. Veliko truda vloži v zadovoljnost strank in vsako napako z veseljem popravi. Izkušenj dela z otroci si je nabral kot trener Jiu Jitsu borilnih veščin. Na K3 kampu bo z nami že tretjič zapored. Otroci mu z veseljem sledijo, saj zna postaviti meje in iz njih izvabiti še več kot so mislili, da zmorejo.

Robotkanje LEGO WE.DO (še 6 mest)

Starostna skupina: 10 - 13 let
Predznanje: ni potrebno

Z Lego WeDo 2.0 si prizadevamo povečati zanimanje otrok v znanosti, tehnologiji in programiranju. Nudi prijazno programsko opremo na osnovi »povleci in spusti«, delo z različnimi motorji, senzorji in ostalimi Lego elementi, ki nam omogočajo spoznavati inženirske principe dela in reševati težave iz resničnega sveta.

Za udeležbo na delavnici ni potrebno predznanje, saj poteka učenje prek ZABAVE, z uporabo LEGO WE.DO komponent, katere pozna že čisto vsak otrok.

Letos se bomo na temo robotokanja srečali z gibanjem, saj je le-to zelo pomembno za naše zdravje. Povezovanje robotkanja in gibanja zelo hitro postane zanimivo, saj bomo vrste športnih aktivnosti lahko tudi prikazali in se spoznali z njimi na drugačen, otroku prijazen način. Da se izognemo celodnevnemu delu v učilnicah, so delavnice zasnovane na način, da en del preživimo aktivno v naravi, drugi del pa kot delo na projektu.

Svoje delo bomo na koncu kampa predstavili ostalim udeležencem ter strašem.

Mentorici: Nina Palčič je zaposlena na Podjetniškem inkubatorju in je specializirana za grafično oblikovanje. Zaradi svojega občutka za delo z ljudmi ter predvsem z otroki je postala tudi mentorica, ki že nekaj časa mentorira otroke na različnih delavnicah robotike. Z najmlajšimi učenci spoznavajo osnove programiranja s KUBO robotiko, malo starejše vodi na delavnicah LEGO WeDo. Na Kampu kreativnosti je prejšnja leta skupaj z otroci ustvarjala grafične podobe za majice, ki so jih otroci in mentorji prejeli ob zaključku Kampa kreativnosti. Na osnovnih šolah vodi tudi delavnice za laserski izrez, mentorica je bila tudi pri UV tiskanju, kjer so z otroci ustvarili različne izdelke. Letos bo skupaj s sodelavko Martino, ki je prav tako grafična oblikovalka in mama dveh otrok, vodila delavnico Lego WE.DO-ja in njuna kreativnost bo lahko zasijala.

Robotkanje LEGO SPIKE (še 6 mest)

Starostna skupina: 11 - 15 let
Predznanje: udeležba na LEGO We.Do delavnicah ali osnove programiranja v Scratch

Verjetno poznate LEGO robotiko We.Do (začetno) ali LEGO Mindstorms (napredno). Robotkanje z LEGO SPIKE pa je ravno nekje vmes. Za upravljanje zgrajenih robotkov uporablja blokovno programiranje Scratch. Izvesti pa je mogoče vrsto zanimivih hodečih, gugajočih ali vozečih se robotkov ter s tem zanimivih projektov.

LEGO SPIKE je orodje za učenje robotike od 5. razreda dalje. Preko igrivih aktivnosti in izkustvenega učenja se učenci seznanjajo s kritičnim razmišljanjem in reševanjem zapletenih problemov. Sistem je zasnovan za vse, ne glede na stopnjo predznanja.

Predviden potek delavnic po dnevih:

 • 1. dan: Predstavitev Lego Spike in programskega okolja Scratch ter izdelava vozil in poligona
 • 2. dan: Glasbeni inštrumenti
 • 3. dan: Poklici in kariere
 • 4. dan: Priprave na predstavitev ter šifriranje in kriptografija
 • 5. dan: Priprave na predstavitev

Vabljeni na nadaljevalno obliko LEGO robotkanja!

Mentorica: Kaja Ferenc je po poklicu učiteljica matematike in računalništva, ki s Podjetniškim inkubatorjem sodeluje že dalj časa. Vodila je že različne delavnice (Tynker, Lego Spike), sodelovala pa je tudi na prejšnjem kampu K3. Otrokom želi na zabaven in ustvarjalen način predati koncepte iz programiranja. Uživa pri delu z mladimi, sama pa se tudi rada od njih kaj novega nauči.


Kamp poteka od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Vsak dan bo poskrbljeno za malico, kosilo, prigrizke (sadje) ter pijačo.
Lokacije delavnic: Podjetniški Inkubator Kočevje (Novomeška 16, Industrijska cona LIK).

Dodatne informacije
Sara Krivdić Oražem, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / Katja Abram, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 040 567 786

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 03. 07. 2023 - 08:00
Datum zaključka pet, 07. 07. 2023 - 16:00
Max. udeležencev 50
Prijavljenih 31
Prosta mesta 19
Cena za posameznika 122 eur z ddv
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.