Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

K3 JUNIOR Kamp kreativnosti Kočevsko 2023

K3 Kamp Kreativnosti Kočevje bo letos že petič zapored razveselil otroke in starše, še najbolj pa mentorje delavnic, ki že komaj čakajo, da se prične. Vidimo se v tednu od 3.7. do 7.7. na Ljudski univerzi Kočevje.

Preteklo leto smo prvič odprli prijave tudi za K3 JUNIOR, in sicer za otroke od 6 do 9 let. Delavnice so se simpatično posrečile in na koncu je bilo čutiti navdušenje na obeh straneh.

Zato letos ponovno vabimo K3 Junior-je, da se nam pridružijo pri tem zanimivem, ustvarjalnem in predvsem zabavnem K3 Kampu Kreativnosti Kočevje.

Letos bomo združili dve delavnici, torej boste sodelovali pri:

Cena za udeležbo za posameznika znaša 122 EUR z vključenim ddv. Število mest na vsaki izmed delavnic je omejeno. Pridružujemo si pravico do spremembe programa glede na število prijavljenih.

Spodaj vam posamezno delavnico predstavljamo še bolj podrobno. S prijavo na kamp bo vaš otrok sodeloval pri obeh delavnicah, le opisali smo ju podrobneje spodaj. Na koncu boste našli prijavnico, ki jo prosim natančno preberite in nam pošljite točne podatke!

ŽELIM PRESKOČITI OPISE DELAVNIC IN SE PRIJAVITI >>

Spodaj vam posamezno delavnico predstavljamo še bolj podrobno…


Špilam in ustvarjam

Starostna skupina: 6 - 9 let
Predznanje: ni potrebno

Program delavnic bo glasbeno in likovno ustvarjanje povezal v celoto, s katero želimo otrokom približati umetnost, hkrati pa spodbujati njihovo kreativnost in domišljijo. Vsak posameznik je lahko umetnik!

Otroci se bodo naučili načinov, kako lahko iz vsakdanjega življenja in zvokov izrazijo to v obliki umetnosti.

Navdih za ustvarjanje bosta gozd in morje. Ideja gozdne pedagogike in poslušanje zvokov narave nas bosta seznanila z zvočno sliko, zvoke narave bomo izvabili iz inštrumentov iz naravnih materialov, ki jih bomo izdelali sami.

Posebnost bo tudi Body Percussion delavnica, ki nam bo pokazala, da je tudi naše telo inštrument s katerim lahko oponašamo zvoke in izdelujemo ritem. Na znano pesem bomo ustvarili plesno koreografijo z uporabo tehnike Body Percussion.

Opis mentorja: Delavnico Špilam in ustvarjam bodo vodili mentorji Ljudske univerze Kočevje, ki imajo bogate izkušnje s področja gozdne pedagogike, glasbenega in likovnega ustvarjanja. Metode in oblike dela bodo prilagojene delu z učenci prve triade OŠ.

KUBO robotkanje

Starostna skupina: 6 - 9 let
Predznanje: ni potrebno

KUBO robotek navdušuje s svojo prikupnostjo in simpatičnostjo. Z njegovo pomočjo otroci skozi igro spoznavajo preproste in tudi nekoliko bolj kompleksne osnove programiranja in robotike. In to kar brez uporabe računalnika!

Skozi vodene delavnice KUBO robotike se bodo vaši otroci na enostaven način učili programirati robotka. Poleg tega bodo urili svoje komunikacijske veščine, sposobnost pripovedovanja zgodbic, medsebojno sodelovanje in reševanje problemov. S pomočjo različnih nalog bodo razvijali kreativnost na več nivojih. Ustvarjali bodo svoje zgodbe, povezovali bodo aktualne šolske učne vsebine s KUBO zgodbo ter še mnogo več. Celotna izkušnja jim bo omogočila lažje razumevanje delovanja sodobnih tehnologij v prihodnosti.

Opis mentorja: Delavnico KUBO robotike bodo vodili mentorji Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki imajo številne izkušnje iz področja poučevanja robotike za prvo triado OŠ.

 


Kamp poteka od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Vsak dan bo poskrbljeno za malico, kosilo, prigrizke (sadje) ter pijačo.
Lokacija delavnic: Ljudska Univerza Kočevje (Trg zbora odposlancev 30).

Dodatne informacije
Melita Oražem, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01 8938 270

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 03. 07. 2023 - 08:00
Datum zaključka pet, 07. 07. 2023 - 16:00
Max. udeležencev 20
Prijavljenih 13
Prosta mesta 7
Cena za posameznika 122 eur z ddv
Lokacija Ljudska univerza Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.