Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Vpliv sodobnih tehnologij na karierno orientacijo v osnovni šoli (webinar)

Še "včeraj" je dimnikar le čistil dimnike. Že "jutri" pa bo med njegova osnovna znanja spadalo programiranje in upravljanje dronov. Tehnologija spreminja svet hitreje kot lahko prilagajamo šolski sistem. Pa vendar obstajajo dobre prakse, kjer z uporabo sodobnih tehnologij in orodij izboljšujemo učne procese, jih delamo veliko bolj interaktivne in zapomljive.

Spletni dogodek bo potekal na spletu v obliki webinarja v sredo, 9. decembra 2020 od 11:00 do 12:30.

Vsa mesta so že zasedena, lahko pa se prijavite na čakalno listo na dnu strani in po koncu dogodka prejemete povezavo do ogleda posnetka dogodka.


V spletnem posvetu Kariernega centra za mlade - VšečKAM in GREM - bomo spoznali, kako lahko KUBO robote uporabljamo za medpredmetno povezovanje, ob tem pa otroci pridobijo še osnovna znanja programiranja.

Ogledali si bomo, kako v Pattern City v Velenju učencem skozi intermedijsko umetnost z izkustvenim učenjem približajo deficitarne poklice. Nekateri tam prvič primejo delovno orodje in ga uporabljajo.

Za uvod pa nam bo dr. Sabina Žnidaršič iz Kariernega centra Univerze v Ljubljani orisala, kakšni poklici bodo pričakali naše prvošolčke, ko ti zapustijo šolske klopi - jih lahko sploh predvidimo? S kakšnimi znanji in kompetencami jih lahko opremimo danes, da bo potem to sploh uporabno?

Poskrbeli bomo, da bo posvet kar se da interaktiven, kljub temu, da za udeležbo ne potrebujete spletne kamere in ne boste na "odru".

Veselimo se vaše udeležbe na posvetu. Število mest je omejeno.

Program posveta:

  • Uvodni pozdrav in predstavitev Kariernega centra za mlade
  • Pogled v prihodnost - kateri poklici bodo vse nastali, ko današnji prvošolčki zapustijo šolske klopi (dr. Sabina Žnidaršič, Karierni center Univerze v Ljubljani)
  • Primeri dobrih praks uvajanja robotike v šole kot dvig digitalne pismenosti (Adem Ibrahimovič, Podjetniški inkubator Kočevje)
  • Uporaba tehnologije za igrificirano predstavitev deficitarnih poklicev (Erik Kapfer, Pattern City)
Vse dodatne informacije: Marko Stijepič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 09. 12. 2020 - 11:00
Datum zaključka sre, 09. 12. 2020 - 12:30
Max. udeležencev 101
Prijavljenih 101
Prosta mesta 0
Cena za posameznika Brezplačno - število mest omejeno
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.