Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Usposabljanje HACCP - 3. izvedba

Usposabljanje za uporabo sistema HACCP je primerno za vse, ki se pri svojem vsakodnevnem delu srečujete z izvajanjem zahtev in postopkov sistema HACCP. Smernice dobre higienske prakse morajo obvladati zaposleni v trgovskih podjetjih z živili, zaposleni v prehrambni predelovalni industriji, zaposleni v šolskih in drugih kuhinjah ter zaposleni v gostinskih lokalih. Svoje strokovno znanje o uporabi sistema HACCP boste izpopolnili na Usposabljanju za uporabo HACCP sistema v obsegu osmih srečanj, ki bodo potekala od 5. 11. 2024 in 28. 11. 2024 v prostorih Podjetniškega inkubatorja Kočevje, Novomeška cesta 16, Kočevje. Usposabljanje bo potekalo ob TORKIH in ČETRTKIH od 17.00 do 20.00.

Udeležba na usposabljanju je za udeležence brezplačna. Operacijo Temeljne kompetence 2023-2029 Pokolpje sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus.  

Vsebina usposabljanja: zakonodaja na področju higiene živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, osnove mikrobiologije, okužbe in zastrupitve s hrano, ukrepi za preprečevanje okužb in zastrupitev s hrano, alergije/intolerance in nudenje prilagojenih obrokov, stanja, pri katerih morajo zaposleni v živilski dejavnosti opraviti pregled po pravilniku o zdravstvenih zahtevah za osebe, ki pri delu v proizvodnji in prometu z živili prihajajo v stik z živili, prerekvizitni programi: infrastruktura obrata, voda, odpadki, oprema, navzkrižna kontaminacija, sledljivost, čiščenje, osebna higiena, usposabljanje, osnove HACCP sistema pri delu z živili, prednosti in koristi  HACCP sistema, splošni in higiensko tehnični pogoji, ki jih morajo izpolnjevati obrati živilske dejavnosti, nadzor. Zadnja tri srečanja so namenjena uporabi HACCP sistema v praksi in bodo potekala v prostorih predelovalnega centra na Podjetniškem inkubatorju Kočevje.

O predavateljici: Anja Palman je inšpektorica za hrano na Upravi RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin. Njeno delo obsega nudenje strokovne pomoči strankam in inšpektorjem glede zahtev živilske zakonodaje iz področja gostinstva in ostalih obratov javne prehrane (šole, vrtci, bolnišnice …), organizacijo in izvedbo izobraževanj/sestankov za inšpektorje ter pripravljanje navodil za inšpektorje za področje javne prehrane, goljufij z živili in internetne prodaje živil. Vključena je tudi v evropsko delovno skupino za potvorbe z živili, ki jih sklicuje Evropska Komisija.

Dodatne informacije: Urška Brinovec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 708 483.

logo temeljne kompetence2024 vrstni copy

Operacijo Temeljne kompetence 2023-2029 sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 05. 11. 2024 - 17:00
Datum zaključka čet, 28. 11. 2024 - 20:00
Max. udeležencev 12
Prijavljenih 11
Prosta mesta 1
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje