Vsebina usposabljanja: zakonodaja na področju higiene živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, osnove mikrobiologije, okužbe in zastrupitve s hrano, ukrepi za preprečevanje okužb in zastrupitev s hrano, alergije/intolerance in nudenje prilagojenih obrokov, stanja, pri katerih morajo zaposleni v živilski dejavnosti opraviti pregled po pravilniku o zdravstvenih zahtevah za osebe, ki pri delu v proizvodnji in prometu z živili prihajajo v stik z živili, prerekvizitni programi: infrastruktura obrata, voda, odpadki, oprema, navzkrižna kontaminacija, sledljivost, čiščenje, osebna higiena, usposabljanje, osnove HACCP sistema pri delu z živili, prednosti in koristi HACCP sistema, splošni in higiensko tehnični pogoji, ki jih morajo izpolnjevati obrati živilske dejavnosti, nadzor. Zadnja tri srečanja so namenjena uporabi HACCP sistema v praksi in bodo potekala v prostorih predelovalnega centra na Podjetniškem inkubatorju Kočevje.
Dodatne informacije: Urška Brinovec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 708 483.
Operacijo Temeljne kompetence 2023-2029 sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
Datum dogodka | tor, 05. 11. 2024 - 17:00 |
Datum zaključka | čet, 28. 11. 2024 - 20:00 |
Max. udeležencev | 12 |
Prijavljenih | 11 |
Prosta mesta | 1 |
Cena za posameznika | Brezplačno |
Lokacija | Podjetniški inkubator Kočevje |