Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Usposabljanje za uporabo sistema HACCP

Usposabljanje za zaposlene in odgovorne osebe v proizvodnji in prometu z živili izvajamo v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvi pravilnika o higieni živil. Znanje se dokaže s potrdilom, ki ga dobite na strokovnem predavanju in po uspešno opravljenem preizkusu znanja. Novi pravilnik zahteva, da mora nosilec živilske dejavnosti imenovati osebo za notranji nadzor

Izvedeli boste na kaj je potrebno biti pozoren pri inšpekcijskem pregledu,  primere dobre prakse, kaj je po zakonodaji obvezno in kaj ne.

Če se prijavite kot odgovorna oseba v podjetju, po usposabljanju prejmete potrdilo o rednem usposabljanju odgovorne osebe. S tem potrdilom lahko nato v svoji organizaciji poučite osebje o pravilnem ravnanju s hrano.

Udeleženci usposabljanja po zaključku opravljate pisni izpit in prejmete potrdilo s katerim dokazujete strokovno usposobljenost.

Če je napotovalec in plačnik usposabljanja pravna oseba (delodajalec), ponujamo 10% popust ob udeležbi 3 in več udeležencev.

Vsebine, ki jih mora obladati odgovorna oseba za notranji nadzor oziroma nosilec živilske dejavnosti:
  • zakonodaja na področju higiene živil,
  • položaj in vloga osebe, ki je odgovorna za notranji nadzor,
  • mikrobiologija,
  • osnove epidemiologije nalezljivih bolezni,
  • okužbe in zastrupitve s hrano,
  • ukrepi za preprečevanje okužb in zastrupitev s hrano,
  • prednosti in koristi HACCP sistema,
  • nadzor nad osebno higieno zaposlenih, nad postopki dela in nad čiščenjem,
  • primeri in vprašanja.
Vsebine, ki jih morajo obvladati zaposleni pri delu z živili (kuharji, natakarji, trgovci…):
  • zakonodaja na področju higiene živil,
  • mikrobiologija,
  • okužbe in zastrupitve s hrano,
  • ukrepi za preprečevanje okužb in zastrupitev s hrano
  • osnove HACCP sistema pri delu z živili,
  • prednosti in koristi HACCP sistema,
  • splošni in higiensko tehnični pogoji, ki jih morajo izpolnjevati obrati živilske dejavnosti,
  • križanja čistih in nečistih poti,
  • obvladovanje škodljivcev – DDD
  • osebna higiena zaposlenih.

Več informacij: Sonja Hribar, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 708 483

Sofinancerji PIK LUK

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 06. 06. 2022 - 16:00
Datum zaključka pon, 06. 06. 2022 - 20:30
Max. udeležencev 12
Prijavljenih 4
Prosta mesta 8
Cena za posameznika 90 eur z DDV na udeleženca
Lokacija Ljudska univerza Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.