Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

eduTech konferenca 2024: Učitelji v poplavi izbire tehnologij

Vljudno vabljeni na eduTech konferenco 2024, ki bo potekala 27. marca 2024 v Športni dvorani Kočevje, organizirana s strani Podjetniškega inkubatorja Kočevje. Konferenca, naslovljena "Učitelji v poplavi izbire tehnologij", bo združila odločevalce, ravnatelje, učitelje in zunanje organizacije, ki so gonilna sila inovativnega in sodobnega poučevanja v šolskih klopeh.

Gre za enodnevni dogodek, ki udeležencem omogoča premišljen in časovno učinkovit vpogled v predstavitve dobrih praks poučevanja, ki pogosto ostajajo skrite širši javnosti. Na "Poligonu tehnologij" pa boste imeli priložnost preizkusiti tehnološke inovacije, ki jih učitelji in mentorji že aktivno uporabljajo v izobraževalnem procesu.

Osredotočili se bomo na vlogo učiteljev in šol, ki se vsakodnevno spopadajo z naraščajočo ponudbo tehnologij za izobraževanje. Nepregledne in nepreverjene ponudbe ter vedno večji pritisk na učitelje, da sprejmejo nove tehnologije, predstavljajo nevarnost negativnega odnosa do njihove uporabe.

Povezovanje z učitelji, izvajalci in nenehno iskanje dobrih praks nas je naučilo, kako pomembno je izpostaviti inovativne metode poučevanja. Te predstavljajo odlično motivacijo za učitelje, da lažje sprejmejo nove tehnologije pri poučevanju. Konferenca eduTech predstavlja okolje za prenos dobrih praks in praktični preizkus skrbno izbranih tehnologij, ki jih nekateri že aktivno uporabljajo v učilnicah.

Verjamemo, da lahko učitelje opolnomočimo in jih spodbudimo k uporabi tehnološko podprtih pripomočkov s konkretnimi primeri, ki so uporabni z relativno malo priprave za pouk. Naš kočevski primer uvajanja robotike v redno izobraževanje na razredni stopnji je prepoznala Evropska komisija že leta 2019. Od takrat smo naredili več korakov s programi za učitelje in zagovarjamo pomoč obstoječim učiteljem pri brezskrbni uporabi tehnološko podprtih pripomočkov.

Na konferenci bomo zbrali praktične primere, demonstracije različnih tehnologij, predstavnike šol, odgovorne za prihodnost svojih izobraževalnih institucij, fakultete kot izobraževalce učiteljev, odločevalce, podjetja in medije.

Več informacij o programu in govorcih najdete na: www.inkubator-kocevje.si/edutech


Dodatne informacije: Adem Ibrahimović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / 031 522 379

eduTech pasica 2023

Z registracijo potrjujete, da ste seznanjeni s tem, da bodo zgoraj navedeni osebni podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru javnega razpisa za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za leto 2023-25, in soglašate s tem, da so ti podatki za namene spremljanja in poročanja v okviru javnega razpisa posredovani agenciji (SPIRIT Slovenija) in/ali ministrstvu MGTŠ.

Posnetek zaslona 2024 02 12 135901

Aktivnosti in storitve točke SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija se izvajajo v okviru Javnega razpisa Podporno okolje 2023-2025, ki ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 27. 03. 2024 - 08:45
Datum zaključka sre, 27. 03. 2024 - 14:45
Max. udeležencev 210
Prijavljenih 210
Prosta mesta 0
Cena za posameznika Brezplačno, registracija do 22.3.2024
Lokacija Športna dvorana Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.