Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

K3 Kočevski kamp kreativnosti: Video produkcija

  • Starostna skupina: 12 - 18 let
  • Zahtevano predhodno znanje: NE

Kako posneti vrhunski film s fotoaparatom, telefonom, GoPro kamero ali 360° kamero. Skozi snemanje projektov in dogajanja na taboru K3 boste izboljšali svoje znanje snemanja kratkih filmov in montaže - od začetnega koncepta (kaj in kako sploh posneti) do končnega izdelka (nagrajenega z oskarjem ;-). Obljubimo samo veliko zabave, uporabnih igračk za snemanje videov in nekaj uporabnega osnovnega znanja. Ekipe video produkcije na kampu K3 bodo precej sodelovale z ostalimi ekipami, kar zna biti sila zanimivo...

Pri prijavi na to kreativno skupino kampa K3 označite tudi dve drugi aktivnosti (kreativni skupini), v katerih bi se radi preizkusili na kampu K3.

Počitniški K3 - Kočevski kamp kreativnosti

3D ikona2D ikonaLegowedo ikonaMindstorms ikonaVideo ikonaProgramiranje ikona
(klikni na zgornje ikone za več informacij o posameznem sklopu aktivnosti)

Podjetniški inkubator Kočevje med letošnjimi poletnimi počitnicami vabi na nepozabno in precej drugačno preživljanje prostega časa za otroke od dvanajstega leta dalje. Od ponedeljka do petka bodo otroci do poznih popoldanskih ur ustvarjali in se zabavali v prostorih Podjetniškega inkubatorja in Gimnazije Kočevje. Pa ne samo to. Skupaj bodo hodili na kopanje v Kočevsko jezero, imeli ustvarjalni “party” v Camp Jezero Kočevsko ter ostale zabavne dejavnosti. 

Celodnevne aktivnosti bodo potekale z vrhunskimi mentorji in spodbujanjem sodelovanja med različnimi ekipami. 

V petih dneh se bodo tako otroci lahko naučili marsikatere stvari, za katere med šolskim letom nimajo časa ali pa nimajo ob sebi osebe, ki bi jim to znala pokazati. 

Tako bodo lahko osvojili različna znanja:

  • 3D risanje in tiskanje
  • Priprava na 2D laserski razrez in graviranje
  • Robotkanje ( KUBO, LEGO WeDo 2.0, Mindstorms )
  • Video produkcija ( Filmski vlak)
  • Osnove programiranja

Skozi zanimive in poučne delavnice se bodo otroci lahko naučili, kako na laserski stroj zgravirati napis ali izrezati obesek po svojih željah. Preizkusili bodo 3D printer ter nanj sprintali obesek, stojalo za telefon ali kaj drugega. Ljubitelji filmov se bodo lahko naučili, kako posneti film s kamero GoPro ali pa 360° kamero. Potekala bo tudi delavnica, kjer bo mentor mladim prikazal, kako animirati s pomočjo posebne obleke, ki zazna vsak tvoj gib. Mladi računalniški navdušenci pa se bodo med drugim lahko naučili tudi osnov postavljanja spletnih strani ter programiranja robotov. 

In nič bat, poleg učenja zanimivih stvari s kreativnimi, zabavnimi in mladimi mentorji, bo ostalo še veliko časa za zabavo in druženje. 

Med delavnicami bomo skupaj skočili do Kočevskega jezera in si ohladili ogrete glave, imeli bomo druženja v Camp Jezero Kočevsko, kjer si bodo različne skupine med seboj izmenjavale dotedanja pridobljena znanja ter lahko skupaj “pogruntali” še kakšen nov projekt,… 

Vse to in še mnogo več se bo dogajalo na letošnjem počitniškem tednu K3, in sicer od 1.do 5. julija 2019.

S prijavnino, ki znaša 50 eur + DDV, bomo na Podjetniškem inkubatorju Kočevje poskrbeli še za vso hrano in pijačo - malico, kosilo, še eno malico in vse malice vmes.

Prijavi se in ustvarjaj. Zabavno bo!

Pasica logotipi

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 01. 07. 2019 - 08:00
Datum zaključka pet, 05. 07. 2019 - 18:00
Max. udeležencev 10
Prijavljenih 4
Prosta mesta 6
Cena za posameznika 61 EUR z ddv
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.