Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

K3 2021 Kočevski kamp kreativnosti: Video produkcija

Spoznali bomo video produkcijo, od A do Ž. Vse skupaj je sila preprosto, če se le lotiš. Znanja video produkcije so danes med najbolj iskanimi neformalnimi kompetencami. Morda pa se kdo navduši in prične svojo pot. Udeleženci bodo z aktivnim sodelovanjem spoznali celoten potek snemanja, produkcije in montaže. Sami bodo nastopali pred kamero in režirali svoj kratki video izdelek. Pri tem bodo lahko sprostili svojo domišljijo o tem, kaj je vredno pokazati v okolici. Končni izdelek bo kratek video o tem, kako smo snemali reportažo v Kočevju.

Podroben potek delavnic: Delavnica bo potekala v 4 dneh, po 3 ure na dan. Spoznali se bomo z osnovami video produkcije s fotoaparatom, od pisanja scenarija do izvedbe. Konkretna ideja je, da bomo zasnovali dokumentarec na temo medijev in medijskega poročanja, ter se tako spoznali z žanrom vloga in reportaže. To bomo naredili tako, da bomo zasnovali svojo oddajo, glede na želje otrok, in nato snemali kako poteka snemanje. S škatlo za čevlje na rami kot kamero ter z metlo v rokah kot mikrofonom. V štirih dneh bomo obdelali: 1. pisanje scenarija 2. izdelava seta in snemanje 3. snemanje na terenu 4. ogled posnetkov in montaža.

Opis mentorja:Aljaž Celarc je magister dokumentarne fotografije, ki deluje na področju dokumentarnega in umetniškega videa. Je so-kreator projekta P L A T E A U R E S I D U E in Hiša Mandrova. Za svoje kreativno delo je prejel več nagrad in je sodeloval s pomembnimi raziskovalnimi institucijami. K pedagoškemu delu ga motivira to, da deli svoje znanje naprej in vsem omogoči, da se kreativno izražajo. Delo z otroci mu predstavlja izziv, ki ga z veselje sprejme. Za motivacijo pa uporabi kar humor.

K3 2021 pasica portal

Draga najstnica, dragi najstnik.

Evforija ob koncu šolskega leta ponavadi hitro mine. Traja dan ali dva in nato konec. Kaj pa zdaj? Tu nastopi tvoja kreativnost, kako lahko svoj prosti čas kar se da zanimivo zapolniš. No, letos ti za to ni treba skrbeti!

Vabimo te na teden zabave in ustvarjalnosti z vrhunskimi mentorji na K3 Kamp Kreativnosti, ki so ga pretekli udeleženci (mladostniki, kot si ti) opisali z besedami: »SANJE VSAKEGA OTROKA«. To zate pomeni teden ustvarjalnega doživetja, krepitev timskega sodelovanja in nepozabno doživetje.

Kdaj in kje?
Od 5. do 9. julija 2021. Vsak dan bo kamp kreativnosti potekal od 8. do 15. ure. Aktivnosti bodo potekale v novih prostorih Podjetniškega inkubatorja (cona LIK).

Koliko znaša prijavnina?
S prijavnino, ki znaša 100 eur z DDV (možno plačilo v dveh obrokih), bomo na Podjetniškem inkubatorju Kočevje poleg mentorjev in materialov poskrbeli še za vso hrano in pijačo - malico, kosilo, še eno malico ter majico, ki jo boste mladostniki ustvarili kar sami. Za 20 eur na dan lahko doživiš nepozabno izkušnjo in morda tudi ti spoznaš, da so aktivnosti na K3 kampu »sanje vsakega otroka«.

Kako se lahko prijaviš?
Prijaviš se lahko s klikom gumba na dnu strani, izpolniš svoje podatke in jih pošlješ. Prijave bodo odprte od torka, 25. maja, od 14.00 ure naprej.

Dodatne informacije: Adem IbrahimovićTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / 031 522 379

Informacije o dogodku

Datum dogodka 05.07.2021
Datum zaključka 09.07.2021
Max. udeležencev 10
Prijavljenih 10
Prosta mesta 0
Cena za posameznika 100 EUR z ddv
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.