Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

K3 2021 Kočevski kamp kreativnosti: Game design

Makey Makey reši svet
Kaj se zgodi, ko se liki iz Minecrafta teleportirajo v naš svet? Kako se rešiti pred nevarnostmi? To bomo lahko spoznali na delavnici osnov programiranja. Uporabili bomo Makey Makey - orodje za mlade izumitelje. Z njim bomo spremenili vsakodnevne predmete v računalniške gumbe. Bežali bomo pred zombiji, nabirali surovine in mešali napoje.

Z računalniškim okoljem Tynker se bomo naučili osnov programiranja za ustvarjanje čisto svojih blokov, skinov, mobov in še veliko več. Udeleženci boste po koncu aktivnosti neizmerno ponosni na svoje novo znanje in vaša domišljija v tem času ne bo poznala meja. Za udeležbo na delavnici NE potrebujete določenega predznanja.

Podroben potek delavnic:

  • Prvi dan: uvod v delo z Makey Makey in spoznavanje zank z orodjem Tynker
  • Drugi dan: načrtovanje in začetek izdelave Minecraft projektov
  • Tretji dan: nadaljevanje izdelave Minecraft projektov z Makey Makey (povezovanje z drugimi skupinami), snovanje 3D konzole
  • Četrti dan: testiranje 3D konzole, snovanje igrice / animacije
  • Peti dan: zaključevanje projekta in priprava na predstavitev

Opis mentorja: Absolventka računalništva in matematike, Marija Marolt, je svojo strast do programiranja razvila na fakulteti za računalništvo. Vse svoje znanje in veselje do tega področja pa z veseljem predaja mlajšim. Sodelovala je že na prejšnjem kampu K3, prav tako sodeluje tudi na ostalih projektih Podjetniškega inkubatorja.  Z delavnico želi otrokom približati osnove, kot so električne vezi, prevodniki, reševanje problemov z logičnim razmišljanjem itd. S tem spodbuja kreativnost, domišljijo in realizacijo lastnih idej vsakega posameznika. Ker nič ni nemogoče. Delo z mladimi ji ni tuje in jo navdihuje.

K3 2021 pasica portal

Draga najstnica, dragi najstnik.

Evforija ob koncu šolskega leta ponavadi hitro mine. Traja dan ali dva in nato konec. Kaj pa zdaj? Tu nastopi tvoja kreativnost, kako lahko svoj prosti čas kar se da zanimivo zapolniš. No, letos ti za to ni treba skrbeti!

Vabimo te na teden zabave in ustvarjalnosti z vrhunskimi mentorji na K3 Kamp Kreativnosti, ki so ga pretekli udeleženci (mladostniki, kot si ti) opisali z besedami: »SANJE VSAKEGA OTROKA«. To zate pomeni teden ustvarjalnega doživetja, krepitev timskega sodelovanja in nepozabno doživetje.

Kdaj in kje?
Od 5. do 9. julija 2021. Vsak dan bo kamp kreativnosti potekal od 8. do 15. ure. Aktivnosti bodo potekale v novih prostorih Podjetniškega inkubatorja (cona LIK).

Koliko znaša prijavnina?
S prijavnino, ki znaša 100 eur z DDV (možno plačilo v dveh obrokih), bomo na Podjetniškem inkubatorju Kočevje poleg mentorjev in materialov poskrbeli še za vso hrano in pijačo - malico, kosilo, še eno malico ter majico, ki jo boste mladostniki ustvarili kar sami. Za 20 eur na dan lahko doživiš nepozabno izkušnjo in morda tudi ti spoznaš, da so aktivnosti na K3 kampu »sanje vsakega otroka«.

Kako se lahko prijaviš?
Prijaviš se lahko s klikom gumba na dnu strani, izpolniš svoje podatke in jih pošlješ. Prijave bodo odprte od torka, 25. maja, od 14.00 ure naprej.

Dodatne informacije: Adem IbrahimovićTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / 031 522 379

Informacije o dogodku

Datum dogodka 05.07.2021
Datum zaključka 09.07.2021
Max. udeležencev 10
Prijavljenih 10
Prosta mesta 0
Cena za posameznika 100 EUR z ddv
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK