Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Prijavi idejo ali podjetje na natečaj ZLATA ŠAPA 2023

ZLATA ŠAPA ni le tekmovanje. To smo skupaj dokazali v zadnjih treh letih, ko smo jo začeli izvajati. Ni le krasen kipec v roki, ampak ponazarja dolgo, spolzko in nepredvidljivo podjetniško pot, z vmesnimi postojankami, kjer malce zadihamo in na kateri uspešno nabiramo pravo »podjetniško kondicijo«. Na koncu nas lahko čaka nagrada, ki pa je šele začetek. A bolj kot cilj je pomembna tudi sama pot. Na tej postane podjetnik, kot ste vi, odporen na vse padce, se temeljito pripravi na razne viharje ter smiselno planira svoje aktivnosti.

To, dragi podjetniki, je ZLATA ŠAPA 2023. Tudi tokrat ni omejena le na občino Kočevje. Edini pogoj v primeru prejema nagrade je, da se vključite v podporno okolje Podjetniškega inkubatorja Kočevje. V resnici nič slabega ;-)

Skupni nagradni sklad za leto 2023 znaša 8.500 € v obliki denarnih nagrad in snemanja promocijskih videoposnetkov. Poteka le v eni kategoriji, edini pogoj je, da poslovna ideja, ki jo prijavljate, ni starejša od petih let.

Letošnja novost natečaja je, da se bodo trije (3) finalisti predstavili na posebnem dogodku v Novem mestu, ki ga organizirata naša partnerja Razvojni center Novo mesto ter Podjetniški inkubator Podbreznik. Tam boste svojo idejo predstavili širši publiki, kar je odlična priložnost za dodatno promocijo, mreženje in morebitno sodelovanje z investitorji. Na dogodku bodo namreč prisotni poslovni angeli, investitorji, skladi, večja podjetja iz regije, mediji ipd. Dogodek bo predvidoma v novembru. 

FB POST ZLATA SAPA 2023 CASOVNICA

Inkubatorjev 4x4 (4 uporabne delavnice) se prične 25. julija in je razdeljen na štiri module, znotraj katerega se izvede po ena 3-urna delavnica različnih tematik:

  • POSLOVNI MODEL
  • ORGANIZACIJA
  • FINANCE
  • PROMOCIJA

14. septembra se izvede tako imenovani »Pitch« pred komisijo, na katerega vas bomo tudi dobro pripravili. Komisija bo izbrala 3 najboljše, ki vam jih predstavimo v nadaljevanju. Finalisti bodo z našo pomočjo posneli tudi promocijski video.

20230824 BANNER FB3

Že obiskovanje samih delavnic in dodatno sodelovanje s svetovalci inkubatorja je lahko na koncu več vredno kot kakršnakoli nagrada. Poleg tega so odlična priložnost za mreženje, pridobivanje novih poslov in poslovnih partnerjev ter odziv strokovnjakov na vsako vašo dilemo ali težavo. Delavnice niso pogoj za nastop pred komisijo, so pa zelo zaželene. Odločili smo se, da dodatno nagradimo tudi tiste, ki bodo prisotni na vsaj 80% delavnic. Za sodelovanje na nagradnem natečaju pa je obvezna le delavnica »pitchanja« pred komisijo. Na delavnice lahko pride vsak.

Kakšni so pogoji prijave?
Prijavi se lahko tako fizična oseba, kot tudi vsako podjetje (zavod, sp, mikro, malo, srednje veliko) z idejo, ki ni starejša od petih (5) let. Vsi tekmujete v enotni kategoriji, je pa tudi pogoj, da ustvarjate letno manj kot 200.000 eur prihodkov.

Pogoj za udeležbo na natečaju je popolno izpolnjen obrazec, ki ga najdete na dnu strani. Naslednji pogoj je, da se prijavitelj ideje (oziroma ekipa) udeleži zadnjega predavanja v sklopu Inkubatorjevih 4x4 usposabljanj (tema: pitchanje), saj bo v okviru te delavnice potekala predstavitev ideje pred komisijo. 

Celoten javni poziv natečaja Zlata šapa 2023 najdete s klikom TUKAJ
(priporočamo, da si ga v celoti preberete). 

Izbor perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej, kjer se bodo podelile nagrade ZLATA ŠAPA 2023, bo potekal na zaključni prireditvi, ki bo predvidoma 28. septembra 2022 v KCK. Število mest na natečajo je omejeno. Na posamezne delavnice se boste lahko prijavili na kariernem portalu kariera.kocevje.si. Sodelovanje na natečaju je brezplačno, zahteva pa se brezpogojno sprejemanje vseh pravil in pogojev sodelovanja iz razpisne in prijavne dokumentacije, kar prijavitelj izrazi z izpolnitvijo prijave, sodelovanjem z inkubatorjem in udeležbo na najmanj zadnji delavnici Inkubatorjevih 4x4 usposabljanj.

Dodatne informacije: Sara Krivdić Oražem, sTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Posnetek zaslona 2023 06 21 140238

Z registracijo potrjujete, da ste seznanjeni s tem, da bodo zgoraj navedeni osebni podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru aktualnega programa Podjetniškega inkubatorja Kočevje.

Informacije o dogodku

Datum dogodka 23.06.2023
Datum zaključka čet, 31. 08. 2023 - 23:55
Prijavljenih 10
Cena za posameznika Brezplačno
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.