Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

KUL ideja Kočevsko 2020

Kdo: od 12 leta dalje do vključno študentov
Kje: Podjetniški inkubator Kočevje in ostale lokacije
Kdaj: 8. - 10. julij 2020
Kaj: Mladi umi bodo razvijali svojo poslovno idejo, lahko iz nič, lahko pa, da se jim že dalj časa nekaj "kuha v glavi" in bi to radi končno spravili v resničnost. Spoznali bodo, kaj pomeni poslovna ideja, kateri koraki so pri razvoju poslovne ideje ter to prenesli v prakso. Pridobili bodo znanje, kako enostavno prodati izdelek. Po delavnicah in praktičnemu delu se bodo še izpopolnili, kako kvalitetno predstaviti idejo, za zaključek pa bodo še predstavili poslovno idejo in se potegovali za več kot 10.000 EUR nagrad.

Potek: 
  • Ponedeljek - Spoznavanje dobrih idej, ki so jih razvili mladi in so svetovna uspešnica, oblikovanje in nabor idej, oblikovanje skupin.
  • Torek - praktične delavnice (prodaja na ulici), razvoj poslovne ideje in prvo testiranje ideje.
  • Sreda - delavnica na kolpi z predavanji
  • Četrtek zaključek poslovne ideje in delavnica - kako predstaviti poslovno idejo. Delo na "pitchu"
  • Petek - delo na "pitchu" in predstavitev pred komisijo. 

------

Razvijte svojo KUL idejo skozi kamp podjetnosti za mlade v Kočevju.
KUL ideja Kočevske bo potekala od ponedeljka do petka od 8h do 15h.

Skozi teden bomo spoznali zanimive podjetniške zgodbe, se preizkusili na terenu, se naučili razvijati svojo poslovno idejo in kako jo uspešno predstaviti kot zmagovalno zamisel. Te veščine boš lahko uporabil/a tudi kadarkoli kasneje v življenju.

Skozi različne podjetniške izzive bomo preverili svoje podjetniške sposobnosti in se naučili vse kaj je potrebno za dobro prodajo. Spoznal/a boš umetnost prodaje in kako prodati izdelek ali storitev. Znanje boste izkoristili lahko vsakodnevno, pa naj bo to »prodaja« staršem, da potrebuješ nov Iphone ali zakaj si zaslužiš poštene počitnice. Te veščine ti bodo prišle prav v življenju in ne samo v prodaji. 

Na predstavitvah bomo spoznali različne podjetniške zgodbe mladih in malo manj mladih podjetnikov. Pojasnili nam bodo kako so se oni spopadli z izzivi in kako jim je uspelo pripeljati idejo do uspešnega izdelka ali storitve. 
Bolj podrobno se bomo posvetili tudi predstavitvi ideje oziroma »pitchu«. Kako svojo idejo predstavimo je včasih še bolj pomembno kot sama ideja. Pridobljena veščina je pomembna, saj vam bo prav prišla pri predstavitvi diplomskih ali magistrskih nalog, kot tudi na intervjuju za službo in na splošno v življenju.

Tudi zabave ne bo manjkalo, srečali pa se boste tudi z vrstniki iz Bele krajine (pravijo, da je Kolpa nekje na pol poti, tako, da bomo en dan preživeli tudi na Kolpi. 

Na koncu tedna boš samostojno ali v skupini spoznal/a, kako razviti neko idejo in jo pričeti udejanjati. Najboljšim idejam bomo omogočili, da jih s podporo inkubatorja tudi naprej razvijejo. 
Aja, tudi nagrade bodo... pa majice, ki jih boste oblikovali sami... in seveda tudi hrana, zabava in zanimivi ljudje.

Starostno boste ločeni v dve skupini:

  • osnovnošolci (zadnja triada)
  • srednješolci / študentje

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Logotipi SIO

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 08. 07. 2020 - 08:00
Datum zaključka pet, 10. 07. 2020 - 15:00
Prijavljenih 0
Cena za posameznika 30 EUR z DDV
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.