Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Heckatlon za mlade: Shekaj mesto!

Lani smo "shekali" šolo, letos se bomo spopadli z novim izzivom - "shekali" bomo mesto.

Podjetniški inkubator Kočevje in Podjetniški inkubator Bela krajina zopet izzivata kreativne in inovativne mlade z vseh vetrov naših občin k soustvarjanju novih rešitev. Izbrali boste med dvema izzivoma. Pri tem boste poskušali uspešno rešiti zaznane probleme, sooblikovali nove ideje in pomagali izboljšati življenje mladih v mestu.

Skozi dva dni online sodelovanja boste pridobili izkušnje, kako nekaj spremeniti, to dobro zasnovati, predstaviti in se potegovati za možnost uresničitve te dobre ideje. Seveda so poleg tudi zanimive nagrade za najboljše ter najbolj drzne rešitve.

DATUM: 29. in 30. oktober 2020 (četrtek, petek)
URA: 9:00 - 12:00
LOKACIJA: na spletu
KAJ POTREBUJEŠ : Računalnik, kamero in mikrofon (lahko že vgrajeno v računalniku), glavno pa je kreativno razmišljanje in en kup energije.

Heckatlon  "Shekaj mesto" je namenjen vsem posameznikom, ki imate idejo, kako izboljšati karkoli glede mesta in problemov, ki se pojavljajo znotraj mesta in bi izboljšali življenje mladih v mestu. Pomagali boste rešiti probleme, ki jih starejši očitno ne zmorejo, zato kličemo na pomoč vas!

V dveh dneh intenzivnega druženja, zabave pa tudi dela boste v ekipah ob pomoči mentorjev razvijali inovativne rešitve s področja izboljšave življenja mladih v mestu. Ob zaključku heckatlona boste svoje ideje predstavili strokovni komisiji ter se potegovali za privlačne nagrade. Ključno pa je, da bomo najboljše ideje potem pomagali uresničiti skupaj z vami.

KAKO BO POTEKALO DELO V SKUPINAH?
Smo v času, ko delamo večinoma iz udobja svojega doma. Novim pravilom prilagajamo tudi tokratni Heckatlon - potekal bo preko spleta in se bo celoten dogodek odvijal "online". 

Ekipe bodo oblikovane naključno, razen če nam pišete in poveste, s kom bi pa res želeli biti v isti skupini. Bomo poskušali urediti. Udeleženec ima tudi pravico zapustiti skupino v začetni fazi heckatlona in se priključiti drugi skupini.

Dva dni pred pričetkom boste dobili po emailu dva izziva, na katera se lahko pripravite (malo o njih razmislite, pobrskate na interentu o podobnih problemih v mestu in rešitvah v drugih krajih, državah).

Vsaka projektna ekipa dobi svojega mentorja in svojo online sobo, v kateri bo delala. Na razpolago jim bodo tudi zunanji mentorji, ki bodo krožili med ekipami in pomagali z nasveti, kontakti in usmeritvami.

Ekipa bo ob koncu drugega dne v 5 minutah komisiji predstavila svojo zamisel za rešitev izziva. Komisija bo imela še 3 minute časa za vprašanja. Nagrade bodo podeljene v različnih kategorijah. Vsak udeleženec pa prejme po dogodku eno "shekano" majico.

PROGRAM
Četrtek, 29. oktober 2020  

  • 09:00  Registracija in zbiranje udeležencev
  • 09:10  Primeri dobrih praks, kaj vse lahko v mestu spremenijo mladi (g. Aidan Cerar, IPoP)
  • 09:30  Ogrevanje & predstavitev poteka dogodka & izzivov na področju mest
  • 09:45  Razdelitev v skupine, testiranje problema in iskanje pravih rešitev
  • 12:30  Zaključek dneva in priprava na naslednji dan
Petek, 30. oktober 2020  
  • 09:00  Mojster prezentacij vam bo razkril, kako narediti dobro predstavitev (g. Peter Bruner, Ringo Smart Lock)
  • 09:30  Delo v skupinah - pričetek priprave predstavitve 
  • 11:30  Predstavitve idejnih rešitev pred komisijo
  • 12:30  Razglasitev nagrajencev in zaključek Heckatlona

Vsak udeleženec/udeleženka dobi majico ter možnost, da skupaj z ekipo osnovi nagrado – pomoč pri uresničitvi svoje ideje in še druge nagrade, ki pa ostajajo skrivnost!

Sodelovali bodo učenci in dijaki iz Kočevja in Bele krajine, kar bo priložnost, da spoznate nove ljudi.
Vabljen/a, da sodeluješ tudi ti.

Informacije o dogodku

Datum dogodka čet, 29. 10. 2020 - 09:00
Datum zaključka pet, 30. 10. 2020 - 12:30
Max. udeležencev 30
Prijavljenih 25
Prosta mesta 5
Cena za posameznika Brezplačno - na spletu
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.