Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Predstavitev aktualnih razpisov in priprava nanje

Na delavnici vam bomo predstavili priložnosti za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev na različnih področjih. Spoznali boste primere dobre prakse ter uspešne prijave na razpise, hkrati pa vam bomo pomagali pri odločitvi, kateri razpis bi bil najbolj primeren za vas in vaše podjetje. Z nami bodo štirje različni predavatelji, ki bodo predstavili naslednje tematike:

1… Mirjana Balaban iz Razvojnega centra Novo mesto

Garancijska shema za Dolenjsko: Garancijska shema za Dolenjsko (GDS) predstavlja instrument finančne vzpodbude za malo gospodarstvo, katerega so država in lokalne skupnosti prenesle na nivo regije. Deluje na osnovi enostavnega mehanizma – s svojim premoženjem nudi garancijo in posojilo pod ugodnejšimi bančnimi pogoji.

Vključuje namenska sredstva za stroške materialnih in nematerialnih investicij ter obratna sredstva, ki so v kombinaciji z investicijo in lahko znašajo največ do 20 % predračunske vrednosti investicije, namenska obratna sredstva, ne nujno povezana z investicijo, namenska sredstva za realizirana nova delovna mesta in samozaposlitve ter namenska sredstva za zagotavljanje likvidnih sredstev za izvedbo projekta financiranega iz nacionalnih ali evropskih sredstev.

2… Katja Zgonc iz Slovenskega regionalno razvojnega sklada Ribnica

Sklad po predstavil razvojne usmeritve delovanja, podal pregled ukrepov, ki jih izvaja ter predstavil tekoče razpise, zlasti pa javni razpis za spodbujanje podjetniških investicij ter javni razpis za pred-financiranje projektov z odobrenimi nepovratnimi sredstvi. Prav tako bodo predstavili aplikacijo Rsklad za oddajo vlog.

3… Sonja Movrin, mag. ekon. ved, višja svetovalka za gospodarstvo in turizem na Občini Kočevje

Predstavljen bo javni razpis za dodelitev pomoči za pospeševanje razvoja podjetništva in gospodarstva v Občini Kočevje za leto 2022. Razpisanih je 100.000 € nepovratnih sredstev za tri ukrepe:
• Sofinanciranje materialnih in nematerialnih investicij: 70.000 €
• Sofinanciranje samozaposlovanja in odpiranja novih delovnih mest: 25.000 €
• Sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov: 5.000 €

Rok za oddajo vlog je do 28. februarja 2022.

4… Mateja Grobelnik, Slovenski podjetniški sklad

Sklad bo predstavil odprte kredite za področje turizma (do 50.000€; posledice kovida), odprte vavčerje in najavo letošnjih ter odprte mikrokredite. Na kratko bodo predstavili kaj je v letošnjem letu še za pričakovati na temo povratnih in nepovratnih sredstev.

Dodatne informacije: Sara Krivdić Oražem; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Logotipi SIO

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO-KOCEVJE-2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Informacije o dogodku

Datum dogodka čet, 27. 01. 2022 - 13:00
Datum zaključka čet, 27. 01. 2022 - 15:00
Prijavljenih 48
Cena za posameznika Online dogodek
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.