Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Pravni vidiki podjetništva v času COVID-19 (on-line delavnica)

Gospodarstvo ni bilo pripravljeno na novo nastalo globalno krizo. Kakšne dolgotrajne posledice bo imela na poslovanje gospodarskih subjektov, še ne moremo povsem predvideti. Po štirinajstih dneh se zdi, kot da se je življenje v naši državi ustavilo. Država je sprejela različne ukrepe z namenom zajezitve okužb in širjenja virusnih okužb. Številna podjetja so morala zapreti svoja vrata, kar pomeni izgubo prihodkov iz poslovanja, s tem pa je ogrožen obstoj predvsem malih podjetij. S tem namenom so oblasti sprejele ukrepe in Zakon o interventnih ukrepih, s čimer želijo pomagati podjetnikom in podjetjem, da bodo lažje preživeli to obdobje.

Zaradi težje interpretacije Zakona smo za vas pripravili e-delavnico, ki bo dala večino odgovorov na vaša vprašanja. Pregledali bomo področja:

  • delovnopravni vidik - torej kako poskrbeti za delavce,
  • kakšni so delovnopravni instituti, ko pride do epidemije in ne moremo več zagotavljati dela v enakem obsegu in na enak način kot do sedaj,
  • pregled interventnih ukrepov, ki jih je pripravila in jih še pripravlja država,
  • kdo je upravičen do pomoči in na kakšen način jih lahko izkoristite,
  • opredelitev višje sile v pogodbenih odnosih,
  • in druge teme, ki se bodo pojavile kot zanimive do predavanja.

Med video delavnico v živo boste lahko postavljali vprašanja, ki jih bomo poskušali odgovoriti že tekom delavnice.

Predavatelj Nejc Zemljak bo odgovarjal na vaša vprašanja med samo e-delavnico, tako da vas vabimo, da se na pridružite in pomirite strahove ter naredite načrt kako boste ohranili svoje podjetje pri življenju.

Najprej se prijavite. Nekaj ur pred video predavanjem boste na vaš elektronski naslov prejli spletno povezavo do delavnice. Video delavnico si boste lahko ogledali na vašem telefonu ali računalniku brez dodatnega nameščanja programske opreme.

Predavatelj: Nejc Zemljak je doštudiral pravo na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru leta 2007, leta 2018 pa je opravil tudi pravosodni izpit. Tokom svoje kariere se je ukvarjal z delovnim pravom tako v javnem sektorju kot v zasebnem sektorju, poleg tega pa deluje na področju javnega prava, prava javnih naročil ter civilnega prava. V preteklosti zaposlen kot pravnik v Slovenski vojski, Občini Kočevje in Komunali Kočevje d.o.o., pa tudi kot sodniški pripravnik na Okrožnem sodišču v Ljubljani, sedaj samostojni pravni svetovalec za samostojne podjetnike ter mala in srednja podjetja.

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast..

Logotipi SIO

Informacije o dogodku

Datum dogodka čet, 26. 03. 2020 - 09:00
Datum zaključka čet, 26. 03. 2020 - 12:00
Max. udeležencev 90
Prijavljenih 48
Prosta mesta 42
Cena za posameznika Video predavanje - OBVEZNA PRIJAVA
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.