Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Načrtovanje denarnega toka - ključ do uspešnega delovanja podjetja

Denarni tok je, kot pravijo, kralj kazalnikov. Mnogi enačijo uspešnost podjetja z njegovim izkazanim dobičkom. Čeprav je dobiček pomemben, ne predstavlja realno sliko ustrezno finančno vodenega podjetja. Povsem mogoče je, da podjetje posluje z dobičkom, vendar ne more pokriti svojih tekočih obveznosti. Prav tako je mogoče, da je podjetje dobičkonosno, ampak ne pritegne vlagateljev. Zato je načrtovanje denarnega toka bistvenega pomena. Razlog za to je preprost. Pove nam, ali bomo lahko zagotovili sredstva za nemoteno poslovanje podjetja. Spremljanje denarnega toka vam torej pomaga da se vnaprej pripravite, ko vam zmanjka denarja.
Če to pravočasno ugotovite, lahko poiščete nove naložbe ali se posvetite večanju prodaje. Morda ste tudi na točki, ko razmišljate o širitvi na nove trge ali o vlaganju v nove izdelke ali storitve? Mogoče o nakupu novih prostorov ali zaposlovanju novega kadra? Natančne napovedi denarnega toka vam bodo pomagale ugotoviti, ali si to lahko privoščite.

Veliko podjetji nima metodologije za izdelavo načrta denarnega toka in orodij za njegovo upravljanje. Na delavnici boste pridobili veščine in se naučili kako nadzirati in smiselno planirati svoj denarni tok.

Naučili se boste:

• razumeti upravljanje denarnega toka skozi vaše poslovanje
• kako uporabljati orodja in nadzirati denarni tok.
• kako težave z denarnim tokom bolj škodujejo vašem podjetju kot izgube
• pripraviti proračun, ki je primeren za vaše podjetje

Delavnica bo potekala v živo na Podjetniškem inkubatorju Kočevje v industrijski coni LIK (Novomeška cesta 16, Kočevje)

Predavatelj: Andrej Mladenovič je zaposlen na Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Odkar se je prvič spoznal z računovodskimi izkazi, poslovno matematiko in finančno analitiko, jih je resnično sovražil. Kasneje, ko je ustanovil lastno podjetje, je ugotovil, da je poznavanje številk nujno zlo, čeprav se jih je lotil z odporom. Danes ve, da so nepogrešljiv del pri vodenju podjetja. Z dodatnim izobraževanjem je razumevanje števil naraščalo in s tem usvojeno znanje, kar ga je pripeljalo tudi do tega, da je števila vzljubil in spoznal, da niso nič strašnega.  

Dodatne informacije: Dijana Arh, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Delavnice potekajo v sklopu izbora perspektivnih mladih podjetij in poslovnih idej Zlata Šapa 2022.
Prijava in več informacij 
TUKAJ.

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast..

Z registracijo potrjujete, da ste seznanjeni s tem, da bodo zgoraj navedeni osebni podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru javnega razpisa SIO 2020-22, in soglašate s tem, da so ti podatki za namene spremljanja in poročanja v okviru javnega razpisa posredovani agenciji (SPIRIT Slovenija) in/ali ministrstvu MGRT.

Logotipi SIO

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 16. 05. 2022 - 16:00
Datum zaključka pon, 16. 05. 2022 - 19:00
Max. udeležencev 20
Prijavljenih 11
Prosta mesta 9
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.