Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Mala akademija turizma: Kako oddajati nepremičnino na Booking, Expedia in Tripadvisor

Mala akademija turizma: Kočevsko ima zaradi svojih naravnih lepot izjemen turističen potencial. To se danes zavedamo že skoraj vsi. Vprašanje pa je, ali bomo znali potencial naše butične turistične destinacije izkoristiti. Ključ do tega je v dvigu kvalitete ponudbe na vseh ravneh turizma iz leta v leto.

Organizirali bomo praktične delavnice, ki vam bodo kot pomagale nadgraditi obstoječo turistično ponudbo in privabiti dodatne goste. Na delavnicah boste spoznali, kako lahko izboljšati predstavitev namestitev in dodatne ponudbe, kako izkoristiti nove kanale na pridobivanje tujih in domačih gostov, kakšen učinek ima dvig standardov na dvig dodane vrednosti in na koncu večji zaslužek ponudnika. Poseben del akademije bomo namenili temu, kaj in kako prilagoditi namestitvene objekte in ponudbo zaradi okoliščin covid-19. S predavatelji iz prakse bomo pregledali, kako oblikovati ponudbo in ustvariti promocijo, da kar najbolje izkoristite potencial preostalih turističnih bonov. Več kot polovica bonov v letu 2020 ni bila izkoriščena, kar znaša v vrednosti več kot 200 mio EUR!

Na webinarju se bomo naučili pripraviti privlačne in predvsem prodajne oglase na Bookingu, prav tako se bomo seznanili, kako pravilno oblikovati več različnih cenikov, kakšne pogoje poslovanja nastaviti za poslovno leto 2021, kako oblikovati promocijske ponudbe ter kako se izogniti dvojnim rezervacijam, ko nastanitve oglašujemo na različnih spletnih platformah.
Kar veliko število ponudnikov turističnih nastanitev ne ponuja svojih nastanitev na spletni platformi Expedia, zato bomo predstavili prednosti in pogoje poslovanja na tej platformi.

Tripadvisor je ena izmed vodilnih turističnih platform, ki predstavlja raznoliko turistično ponudbo z vsega sveta. Na platformah je prisotnih veliko turističnih ponudnikov vseh vrst, ki si predstavitve urejajo sami ali pa se predstavitve ustvarijo samodejno z ocenami obiskovalcev. Na webinarju bomo odgovorili na vprašanje, zakaj morate sami skrbeti za uspešno predstavitev na omrežju in kako to početi.

Predavateljica: Klara Korenč ima več kot 12 let izkušenj v prodaji in marketingu ter 8 let izkušenj kot svetovalka za sobodajalc, kjer vsem tistim, ki želijo oddajati nepremičnono pomaga do uspešne vsebine in kampanje, ki pritegnejo gosta. Je organizatorica dogodka Srečanje sobodajalcev Slovenije. Med zaposlenim urnikom je poiskala tudi čas in postala soavtorica knjige Gostoljublnost slovenskih turističnih delavcev v in po času korona krize. 

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Logotipi SIO

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Informacije o dogodku

Datum dogodka čet, 11. 03. 2021 - 12:00
Datum zaključka čet, 11. 03. 2021 - 15:00
Prijavljenih 33
Cena za posameznika Spletna delavnica
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.