Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Kako uspešno nastopiti na sejmu in sofinaciranje sejemskih nastopov

Na delavnici boste izvedeli, zakaj sploh je pomembno predstavljati svoja podjetja na sejmih. Seznanili se boste z vrstami in posebnostmi posameznih sejmov ter kako se odločiti, kateri sejem je najboljši za vas. Pred vsakim sejmom se je potrebno dobro pripraviti in izdelati terminski plan za vse aktivnosti.

S predavateljico se boste dotaknili tudi oblik razstavnih prostorov, aktivnosti podjetja na samem sejmu ter po končanem sejmu. Ob vsem tem ne smemo pozabiti na stroške in vrste stroškov ob realizaciji tovrstnih aktivnosti. Spoznali boste, kako na najboljši način planirati stroške ter možnosti izračunov.

Alexis Zrimes, podsekretar na javni agenciji SPIRIT Slovenija, bo predstavil trenutne razpise, spodbude in vavčerje, ki so trenutno na voljo za podjetja in s katerimi si lahko podjetje povrne znatni del stroškov udeležbe na sejmu.

Predavateljica: Ivanka Šenk Ileršič, magistrica ekonomskih znanosti s področja mednarodnega marketinga, ima dolgoletne izkušnje na vodstvenih in vodilnih mestih na področju internacionalizacije podjetij ter trženju in prodaji njihovih izdelkov na tujih trgih. V podjetjih, kjer je bila zaposlena je zgradila in organizirala celotno prodajno mrežo na trgih Avstrije, Nemčije, Švice in Italije. Njena velika prednost je znanje tujih jezikov, brez katerega bi bilo delo na tujih trgih praktično nemogoče. V zadnjih letih je sodelovala z različnimi slovenskimi podjetji na področju svetovanja pri vstopanju na tuje trge, iskanju novih poslovnih partnerjev (kupcev), raziskavi trga, operativni izvedbi (formalno-pravni del) izvoznega poslovanja (naročanje, pogodbe, sejmi, reklamacijski postopek itd.). Ima izkušnje pri nastopanju na najpomembnejših mednarodnih sejmih v Evropi, pripravi in šolanju osebja za nastop na sejmih, pripravi vabil za obstoječe in potencialne kupce, spremljanju in vodenju razgovorov s kupci na sejmih, organizacijo posejemskih aktivnosti idr. Je višješolska predavateljica za predmete Mednarodno poslovanje, Trženje in Prodaja ter avtorica učbenikov s tega področja. Izdala je tudi obsežno knjigo - priročnik Mednarodno poslovanje.

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 041 352 935

Logotipi SIO

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 11. 06. 2019 - 10:00
Datum zaključka tor, 11. 06. 2019 - 13:00
Max. udeležencev 16
Prijavljenih 5
Prosta mesta 11
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.