Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Kako si sam postaviti spletno stran

Se želite naučiti, kako lahko sami postavite svojo spletno stran?Cilj te delavnice, ki bo potekala v dveh delih, je, da se naučite, kako lahko sami postavite spletno stran po lastnih željah in potrebah ter spoznate, da proces niti ni tako kompliciran kot sprva izgleda.

Na prvi delavnici boste izvedeli vse o zasnovi in strukturi spletne strani, kako pomembna so kratka sporočila in vrednost kupca. Naučili se boste, kako uspešno peljemo na določeno stran s CTA  in kakšen je pomen prve strani kot sinteze informacij (FrontPage). Predavatelj vam bo predstavil 3-5 tipov spletnih strani, glede na vsebino, in sicer predstavitev, spletni nakup, izobraževanje kupca ter osebno izkaznico. Poleg predavanj se boste lahko tudi sami preizkusili z lastno definicijo, kakšen tip spletne strani si želite pripraviti ter napisali tri sporočila, ki jih želite izpostaviti na spletni strani. 

Na drugi delavnici boste postavili svojo lastno spletno stran na strežniku, na katerem bomo namestili Joomla CMS. Naučili se bomo razumevati strukture spletnih strani, kreirali vsebino za spletno stran (članke) ter nadgradili spletno stran z moduli, če bo to potrebno. Na spletno stran bomo vnesli predpripravljeno vsebino, ki jo boste prinesli s sabo ter določili ključna sporočila za vašo spletno stran.  
 
Predavatelj: Marko Stijepič se je že leta 2006 pričel ukvarjati z izdelavo spletnih strani z uporabo odprtokodnih urejevalnikov spletnih strani (ang. Open Source CMS). Razlog je bil, da si kot vodja projekta ni mogel privoščiti cene, ki so jo postavile agencije za izdelavo spletne strani "iz nule". Takrat je spoznal, da obstajajo odprtokodne rešitve za izdelavo in urejanje spletnih strani, okoli katerih se ustvarjajo ogromne skupnosti programerjev, oblikovalcev in drugih. Do danes je Marko  samostojno izdelal preko 80 spletnih strani v okviru različnih projektov. Seveda imajo odprtokodne rešitve določene omejitve, vendar so v 95% primerih povsem ustrezna rešitev. Izdelati samostojno sicer ne pomeni nujno brezplačno. A o tem več na delavnici v dveh delih.

Dodatne informacije: Andrej Mladenović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 352 935

Logotipi SIO

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 09. 07. 2019 - 10:00
Datum zaključka čet, 11. 07. 2019 - 13:00
Max. udeležencev 12
Prijavljenih 10
Prosta mesta 2
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.