Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

(PRESTAVLJENO) prof. Drikus Kriek, IEDC Bled: Biti vodja

Dr. Drikus Kriek je profesor voditeljstva na IEDC-Poslovni šoli Bled, kjer predava na Executive MBA programu, GMP (General Management) programu in Young Managers programu, hkrati pa se posveča razvoju timov pri programih za podjetja in vodi seminar Vodenje z visoko učinkovitimi timi z metaforo veslanja.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Predavanje je namenjeno vsem, ki stopajo po poti voditeljstva in ki bi radi dobili vpogled v to, kako osebne vrednote, osebne prednosti in osebnostni cilji vplivajo na voditeljske stile. Poskušali bomo tudi razumeti, na kakšen način je potrebno prilaganje voditeljskega stila osebni in organizacijski dinamiki. Hkrati bo to tudi priložnost za razmislek o lastni razvojni voditeljski poti in odnosu s tistimi, ki jih vodimo.

  • 13.00 - 13.15  Pozdrav in uvodni nagovor
  • 13.15 - 14.30  Izzivi voditeljstva v današnjem času
  • 14.30 - 15.00  Odmor za kavo
  • 15.00 - 16.30  Ustvarjanje pogojev za učinkovito vodenje
  • 16.30 - 17.00  Vprašanja in odgovori 

Prof. dr. Drikus Kriek je prodekan za pedagoško dejavnost in direktor doktorskega študija na IEDC-Poslovni šoli Bled. Prof. Kriek prihaja iz Južnoafriške republike, kjer je bil direktor Centra za razvoj voditeljstva in profesor s področja človeških virov na Poslovni šoli Wits, Univerza Witwatersrand. Njegovo predavateljsko delo se osredotoča na timsko delo, voditeljstvo in vodenje sprememb. Pri svojem delu uporablja številne psihometrične metode. Preden se je podal v akademsko kariero, je bil predsednik uprav podjetij Telkom in Janus Data, posvečal pa se je tudi raziskovalnemu delu na projektu Voditeljstvo sprememb v Afriki (povezovanje zgodb zgodovinskih voditeljev in procesov sprememb). Dokončal je študij na Univerzi Yale v ZDA, magistrski študij iz klinične psihologije in MBA študij na Rand Afrikaans in Stellenbosch univerzah ter doktoriral na Univerzi Pretoria v Južnoafriški republiki.

IEDC logoIEDC-Poslovna šola Bled, ustanovljena leta 1986, je vodilna poslovna šola v srednji in vzhodni Evropi in gibalo sprememb na področju razvoja menedžmenta. Je obenem mednarodni center odličnosti, pomembno poslovno srečevališče ter ustvarjalno okolje, ki menedžerje in voditelje spodbuja k razvoju in ustvarjalnemu razmišljanju. Od ustanovitve do danes se je na šoli izobraževalo 90.000poslovnežev iz več kot 100 držav. IEDC ob mednarodnem študiju Executive MBA v eno-, dve- in triletni izvedbi in doktorskem študiju organizira tudi štiri tedenske seminarje Vodenje poslovnih procesov (GMP), krajše seminarje za menedžerje in najvišje vodilne ter mednarodno poletno šolo za mlade menedžerje (YMP).

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.Logotipi SIO

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast..

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 18. 03. 2020 - 13:00
Datum zaključka sre, 18. 03. 2020 - 17:00
Cena za posameznika Prestavljeno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje