Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Kava z idejo #21: Umetna inteligenca

Bi radi izvedeli kaj več o razvoju umetne inteligence? Ali veste, da se na področju umetne inteligence že dolgo razvijajo inteligentni agenti, ki pri marsikaterih opravilih, ki zahtevajo inteligenco, že presegajo človeka? Umetno inteligenco uporabljamo vsak dan, z iskanjem po spletu, uporabo družabnih omrežij ali spletnih trgovin, samodejnimi prevajalniki, pri igranju zahtevnejših računalniških iger. Poleg tega, da vsakodnevno uporabljamo umetno inteligenco, tudi nezavedno prispevamo k njenemu razvoju.

Predavatelj: Simon Dobrišek je zaposlen na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer je trenutno izredni profesor na delovnem mestu predstojnika Laboratorija za strojno inteligenco. Leta 1996 in 2018 je po tri mesece gostoval in se izpopolnjeval v Laboratoriju za razpoznavanje vzorcev na Fakulteti za računalništvo Univerze v Erlangnu, in leta 1997 sedem mesecev na Oddelku za obdelavo naravnih jezikov na Fakulteti za informatiko Univerze v Hamburgu v Nemčiji. Svetoval in sodeloval je z zagonskim s podjetjem Tibopo d.o.o., ki je prejelo nagrado Startup Slovenije leta 2015, ter nagrado Ambasador zasebnosti, ki ga je podelil Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije za razvoj sistema mDrive v letu 2015.

Dodatne informacije: Andrej Mladenović, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 352 935

Logotipi SIO

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija SIO-Podjetniski-inkubator-Kocevje-2018-19 se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 09. 04. 2019 - 17:30
Datum zaključka tor, 09. 04. 2019 - 19:00
Prijavljenih 13
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Mestna Kavarna Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.