Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Temelji finančnega poslovanja v podjetju

Številke so pomembne. Pomembno je, da poznate številke svojega podjetja. Kolikokrat se vprašate koliko dobička ustvarite od vsakega vloženega evra? Verjamem, da se ob misli na finance včasih kar stemni pred očmi. Finance so ena ključnih sestavin za uspešno podjetje. Žal pa jih številni podjetniki ne poznajo. Dobra finančna pismenost je podlaga za varno finančno prihodnost podjetja in kako dobro upravljamo podjetje. Z zanemarjanjem financ pa tvegamo finančno nestabilnost. Zakaj bi potem zanemarjali nekaj tako pomembnega in tvegali življenje svojega podjetja?  

Postanite finančno svobodni in neodvisni ter pridite na delavnico. Naučili se bomo razumeti brati bilance stanj in izkazov uspeha ter finančne kazalnike. Skozi praktične primere bomo spoznali osnovne načrtovanja proračuna, dobička, kako oblikujemo ceno in zakaj moramo imeti nadzor nad stroški.  

Morda se sliši kompleksno, ampak skozi praktične primere in vaje, obljubimo, da vam bo na koncu delavnice veliko bolj jasno in ne bomo prevzeli krivde, če vam bodo finance na koncu še všeč. :)

Na delavnici boste spoznali: 
  • Razumevanje bilanc uspeha, izkazov uspeha in finančnih tokov  
  • Ekonomika poslovanja (točke preloma, finančni kazalniki) 
  • Politika oblikovanja cen za storitev ali izdelek 
  • Izračun in obvladovanje stroškov 
  • Kako načrtujem dobiček in kako ga lahko izkoristim za rast podjetja 

Delali bomo naloge, veliko bo praktičnih primerov in dela ter pri tem se bo ustvarilo veliko vprašanj, ki jih bomo rešili. Po pridobljenem znanju boste vaše finance spremljali in načrtovali brez cmoka v grlu.

Predavatelj: Andrej Mladenovič je zaposlen na Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Odkar se je prvič spoznal z računovodskimi izkazi, poslovno matematiko in finančno analitiko, jih je resnično sovražil. Kasneje, ko je ustanovil lastno podjetje, je ugotovil, da je poznavanje številk nujno zlo, čeprav se jih je lotil z odporom. Danes ve, da so pri vodenju podjetja nepogrešljiv del. Z dodatnim izobraževanje je začel razumeti številke in vedeti kaj dela, kar je pripeljalo tudi do tega, da jih je vzljubil in spoznal, da niso nič strašnega. 

Dodatne informacije: Sara Krivdić OražemTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Logotipi SIO

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Z registracijo potrjujete, da ste seznanjeni s tem, da bodo zgoraj navedeni osebni podatki skladno z zakonskimi podlagami zbrani, hranjeni, obdelovani in uporabljeni za potrebe izvajanja aktivnosti v okviru javnega razpisa SIO 2020-22, in soglašate s tem, da so ti podatki za namene spremljanja in poročanja v okviru javnega razpisa posredovani agenciji (SPIRIT Slovenija) in/ali ministrstvu MGRT.

Delavnica bo potekala v živo, na Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Zaradi epidemioloških omejitev smo delavnico omejili na 20 mest. 

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 10. 08. 2021 - 12:00
Datum zaključka tor, 10. 08. 2021 - 15:00
Max. udeležencev 20
Prijavljenih 20
Prosta mesta 0
Cena za posameznika Delavnica v živo
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.