Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

III. Brezplačni webinar: Učenje funkcij in zank s pomočjo KUBO robotike

Tokrat bomo skupaj polno šolsko uro, saj ste si želeli, da je webinar daljši, in se bomo tako v poučevanje s pomočjo KUBO robotike nekoliko bolj poglobili.

Jernej in Adem bova tokrat s pomočjo KUBO robotka z vami delila naslednje vsebine:
  • kako otroci preprosto sestavijo svojo prvo funkcijo in jo razložijo sošolcem,
  • skupaj si bomo izmislili zgodbo in naučili KUBO robotka, da zgodbi sledi skladno z ujemanjem funkcij,
  • naučili se bomo, kako lahko učenec preprosto razume in povzame delovanje funkcij, ki jih je sestavil sošolec,
  • kako KUBO robotek spodbuja otroško kreativnost ter domišljijo ter krepi sodelovanje med sošolci,
  • za konec pa bomo pogledali še, kako delujejo zanke ter, kako in zakaj jih uporabljamo za krajšanje naših programskih enot.
Prav tako pa se bova tako Adem kot Jernej z veseljem odzvala, če se vam je v zvezi s KUBO robotiko porodilo kakšno vprašanje. Kadarkoli nama lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

KUBO robotika je eno izmed najnaprednejših orodij za popestritev pouka za učence prve triade in omogoča učiteljev popolnoma samostojno izvajanje programa brez predhodnega znanja programiranja. Ne vključuje računalnika in kar je najpomembneje - spodbuja otroško domišljijo in kreativno mišljenje.

Komu je e-delavnica namenjena?
  • Predstavnikom šol
  • učiteljem prve triade ter
  • vsem ostalim, ki se zavedajo, kako pomembno je, da otroci skozi dinamičen in igriv način pridejo do prvega stika s programiranjem.

E-delavnico bosta izvajala Jernej Kalan, vodja programa KUBO, in Adem Ibrahimović, mentor KUBO robotike, oba Podjetniški inkubator Kočevje. Na praktičnih primerih bosta predstavila, kako interdisciplinarno povezati več šolskih predmetov ob hkratnem digitalnem opismenjevanju otrok na nepredmetni stopnji.

Število mest za udeležence webinarja je omejeno, zato se prijavite čimprej in si s prijavo zagotovite svoje mesto. Prijave na webinar so brezplačne. Po potrditvi prijave boste preko elektronske pošte prejeli navodila za ogled webinarja.

Po končanem dogodku bomo vsem prijavljenim posredovali še posnetek webinarja. Tako si ga boste lahko ogledali tudi kasneje, če vam termin torek, 24.11.2020 od 14:00 do 14:45 ne odgovarja.

KUBO pasica

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 24. 11. 2020 - 14:00
Datum zaključka tor, 24. 11. 2020 - 14:45
Max. udeležencev 100
Prijavljenih 92
Prosta mesta 8
Cena za posameznika Brezplačen webinar
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.