Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Mladi in prostovoljstvo

Prostovoljsko delo ni le pomemben vir človeških energij za pomoč in reševanje težav, temveč predstavlja tudi najbolj učinkovit način vzgoje za odgovorno državljansko vlogo in ozaveščanje o povezanosti posameznika s skupnostjo. Čas epidemije je potrebe po vzajemni pomoči in proaktivnem socialnem vedenju le še povečal.

Trajnostno vgrajevanje prostovoljnega dela, razvijanje socialne odgovornosti ter prosocialnega vedenja otrok in mladih je v današnjem času, ko so stiske posameznikov tako zelo izrazite, toliko bolj pomembno.

Predavateljica bo predstavila učinke in koristi prostovoljnega dela otrok in mladih.

Predavanje je namenjeno vsem, ki želite, da bi se »vaši otroci« časa z vami spominjali po skupnem veselju, podvigih, po pripravljenosti pomagati drug drugemu, po sprejemanju drugačnosti, naklonjenosti in prijaznosti.

Predstavitev izkušenj udeleženk in udeležencev dogodka bo dobrodošla in bo lahko znatno dopolnila in obogatila vsebine, katere bo predstavila predavateljica.

Predavateljica: Dr. Anica Mikuš Kos, ustanoviteljica in predsednica Slovenske filantropije ter specialistka otroške psihiatrije, ima za sabo več kot 40 let izkušenj s pedagoškimi delavci v Sloveniji in tujini. Med drugimi je za učitelje zasnovala programe, katerih jedro so opolnomočenje, znanja in veščine za nudenje psihosocialne pomoči otrokom. V program je bilo doslej vključenih že okrog 20.000 učiteljev na različnih kriznih območjih v svetu (Kosovo, Irak, Kavkaz). Področje njenega delovanja je tudi razvijanje prostovoljskega dela v šolah. Je avtorica številnih knjig s področja duševnega zdravja ter skupnostnih modelov zaščite duševnega zdravja otrok beguncev in otrok na področjih oboroženih konfliktov.

Dodatne informacije: Andreja Vlašič Bižal, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 051 414 706

20210922 Mladi in prostovoljstvo pasica logo

Informacije o dogodku

Datum dogodka sre, 22. 09. 2021 - 15:00
Max. udeležencev 50
Prijavljenih 37
Prosta mesta 13
Cena za posameznika Udeležba je brezplačna
Lokacija KCK Kulturni center Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.