Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Festival lesa - Wood Tech Talks: o robotih in glivah

Roboti, ki gradijo stavbe iz lesa na način, katerega človek ni zmožen. Glive, ki iz ostankov lesa ustvarjajo enkraten material, ki med drugim nadomešča stiropor.

Spoznajte dve visokotehnološki zgodbi, ki na letošnjem Wood Tech Talks prinašata novo dojemanje lesa kot materiala 21. stoletja. Ponedeljek, 14.oktober 2019 ob 18.uri v KCK Kočevje.

Predavatelja:
* Luka Piškorec je v Zagrebu študiral arhitekturo, študij je nadaljeval na ETH v Švici, kjer je deloval mot mladi raziskovalec v Gramazio Kohler Research na ETH Zurich. Med leti 2011 do 2014 je vodil razvoj robotizacije digitalnih tehnik izdelave in njihovo uporabo v arhitekturi in oblikovanju. Od 2017 dalje je predavatelj Oblikovanja konstrukcij (ang. Design of Structures) na Univerzi Aalto na Finskem. Tema njegovega doktorata je povezana z uporabo tehnik strojnega učenja na področju iskanja strukturnih oblik in generativnega oblikovanja. V osnovi gre za robotizacijo gradbeništva.

Petra Šink je velika občudovalka narave, večkrat nagrajena oblikovalka, radovedna raziskovalka in športnica. Med študijem Oblikovanja tekstilij in oblačil se je poglobljeno posvetila izdelavi oz. iskanju novih materialov, pa tudi različnim manipulacijam s samim tekstilom in tekstilom v kombinaciji z drugimi materiali. Ob tem je naletela na fantastičen biomaterial. Predstavljate si, da gliva preraste žagovino in nastane biološki material, ki ga lahko spravimo v poljubno obliko - hkrati pa je trden, lahek, izolativen, negorljiv, vodoodbojen in biološko razgradljiv. Lahko bi nadomestil stiropor in številne druge umetne materiale, s katerimi imamo tolikšne probleme, ko enkrat postanejo odpadki.

Rezervirajte si svojo brezplačno vstopnico še danes s prijavo spodaj. Število mest v dvorani je omejeno.

* predstavitev Luke Piškoreca bo potekala v hrvaškem jeziku

Dodatne informacije: Matej Mihelič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Festival lesa color logo

Informacije o dogodku

Datum dogodka pon, 14. 10. 2019 - 18:00
Datum zaključka pon, 14. 10. 2019 - 19:30
Max. udeležencev 100
Prijavljenih 27
Prosta mesta 73
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija KCK Kulturni center Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.