YASKAWA Europe Robotics d.o.o.

Yaskawa Electric Corporation je največji proizvajalec industrijskih robotov na svetu z lansko letno prodajo v vrednosti prek tri milijarde evrov. Korporacija s sedežem v mestu Kitakjušu na Japonskem ima bogato zgodovino: ustanovljena je bila leta 1915 in v dobrih stotih letih zrasla v eno vodilnih multinacionalk s področij pogonske tehnologije, robotike, sistemskega inženiringa in industrijske avtomatike na svetu s 15.000 zaposlenimi.

YASKAWA je izbrala Kočevje kot prvo lokacijo v Evropi za proizvodnjo robotov. S poskusnim obratovanjem so pričneli že konec leta 2018, sedaj pa je proizvodnja robotov in vgradnja krmilnikov v polnem teku. Vseskozi pa se širijo tudi na lokaciji v Ribnici, kjer v podjetju YASKAWA Ristro d.o.o. izvajajo intergracijo robotiziranih proizvodnjih linij za končne naročnike. 

Vizija podjetja

V vsakem izdelku boste začutili koristi, ki jih prinašajo njihove dolgoletne industrijske izkušnje in know-how. Lahko se zanesete, da vam bodo ponudili najboljše rešitve za vaše najbolj zahtevne potrebe.

Proizvodni program/storitve

Yaskawa je po svetu namestila več kot 330.000 različnih robotov, vključno z roboti za določene namene uporabe (varjenje, paletiranje, posluževanje, barvanje in čiščenje, sistemske rešitve za varjenje na ključ itd.). Znani so predvsem po liniji industrijskih robotov Motoman.

V Kočevju bo potekala proizvodnja 6-osnih robotskih rok, ki predstavljajo večinski delež prodaje na trgih EMEA. Gre za prvo tovarno industrijskih robotov japonske korporacije YASKAWA Electric Corporation zunaj Azije. S tem želijo s skrajšanjem dobavnih rokov in povečano odzivnostjo še povečati tržni delež v Evropi.

Yaskawa Europe Robotics, razvoj in proizvodnja robotov, d.o.o.

Novomeška cesta 10
SI-1330 Kočevje

Razvoj in proizvodnja robotov


Delovna mesta YASKAWA Ristro d.o.o.