ROTIS d.o.o.

Podjetje Rotis d.o.o. je že več kot 25 let največji proizvajalec ležajev, zobnikov, zvarjencev in drugih strojnih elementov v Sloveniji. Sedež podjetja se nahaja v industrijski coni Trzin, proizvodni prostori pa v Kočevju. Smo v celoti izvozno usmerjeno podjetje in trenutno zaposlujemo 160 ljudi.

Podjetje v Kočevju deluje na dveh lokacijah. V letu 2020 smo zgradili nove proizvodne prostore na v industrijski coni LIK, kjer udejanjamo napredne principe Industrije 4.0. 

V podjetju Rotis že od samega začetka poslovanja dajemo poudarek strokovnemu razvoju kadrov, zato določena finančna sredstva stalno namenjamo nadgrajevanju znanja in s tem kompetenc zaposlenih iz področja dela, ki ga posameznik opravlja.

Zaposlenim nudimo:
 • možnost osebnega in strokovnega razvoja
  • nagrajevanje uspešnosti in inovativnosti
 • možnost napredovanja
 • vključevanje zaposlenih v programe usposabljanja za učinkovito opravljanje dela in razvoj strokovnosti
 • pridobitev novih izkušenj na različnih delovnih področjih.

Vizija podjetja Rotis d.o.o.

Naša vizija je postati eno izmed vodilnih podjetij na področju proizvodnje in prodaje ležajev, zobnikov ter drugih strojnih elementov in varjenih konstrukcij na svetu.

Proizvodni program/storitve

Naši izdelki se vgrajujejo v najzahtevnejše konstrukcije, kot so npr. solarni sistemi, vetrne turbine, stroji in oprema na naftnih ploščadih, ladijska dvigala, radarji, teleskopi, zgibni avtobusi, gozdarski stroji, industrijski stroji,…

Večina proizvodov je izdelan po zahtevah končnega uporabnika, ležaji so lahko tudi dodatno certificirani s strani klasifikacijski hiš kot so DNV GL, BV, LRS, GOST in številne druge. Smo tudi imetnik standarda ISO 9001:2015.

Rotis d.o.o.

Novomeška cesta 15
1330 KOČEVJE

Proizvodnja ležajev, zobnikov in elementov za mehanski prenos energije