MELAMIN d.d. Kočevje

Melamin Kočevje že 60 let ustvarja rešitve pisane na kožo kupcev. Družba si je v zadnjem desetletju uspela ustvariti prepoznavno mesto v niši melaminske kemije. zaposlujejo 190 ljudi, v minulih desetih letih so podvojili prodajo, lani pa so se uvrstili tudi med 100 največjih izvoznikov iz Slovenije. Njihovi trgi so razpršeni, saj poleg v države članice EU izvažajo tudi v severno in Južno Ameriko, Azijo, Afriko in na Bližnji vzhod. Osnovne vrednoste na katerih bazirajo vse aktivnosti družbe so: poštenost, spoštovanje dostojanstva vsakega posameznika, timsko delo, zdravo okolje in odprtost za javnost.

Vizija skupine Melamin

je postati eden največjih evropskih proizvajalcev modificiranih melaminskih smol in izolacijskih materialov na osnovi melamina.
Pri vsaj dveh produktih se bodo uvrstili med prve tri proizvajalce na svetu in tako postali aktiven svetovni igralec v izbranih tržnih nišah. To bodo v prvi fazi veziva za gumo in lakarske komponente na bazi HMM, v drugi fazi pa izolacijski materiali na osnovi melamina. V posamezni svetovni tržni niši bodo dosegli vsaj 20% delež. Uvedli bodo proizvodnjo formalina, ki je ena naših ključnih surovin. Zaradi moderne kotlovnice na biomaso in lastne proizvodnje električne energije na osnovi biomase bodo energetsko neodvisno od gibanja cen nafte in plina.

Proizvodni program/storitve

Poleg dekorativnih melaminskih filmov za lesno industrijo in impregniranih tekstilnih materialov za obutveno industrijo izdelujejo še amino smole za barve in lake, sintetične smole za papirno industrijo, promotorje adhezije za gumarsko industrijo, termična lepila za lesnopredelovalno industrijo, superplastifikatorje za gradbeno industrijo, antifrize, superabsorpcijski polimer za zadrževanje vode v zemlji in protipožarna sredstva.

Melamin d.d. Kočevje

Tomšičeva cesta 9
SI-1330 Kočevje

Razvoj in proizvodnja kemičnih izdelkov