Koles Kočevska lesna industrija d.o.o.

Podjetje KOLES d.o.o. je mlado podjetje, ki bo z delovanjem svoje proizvodnje začelo okvirno v marcu 2019. Izdelovali bodo lesene lepljene nosilce iz pretežno kočevskega lesa. Podjetje ima že izbrano najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča med 18.000 – 25.000 m3/letno končnih izdelkov. Velika stopnja avtomatizacije bo omogočala konkurenčno izbiro tako za projektante, arhitekte in druge strokovnjake za gradnjo lesenih objektov. Proizvodni proces, ki temelji na slovenskem znanju in referencah, bo omogočal 25 – 35 zaposlitev. V podjetju bo potekala tudi dodelava izdelkov na sodobnih CNC strojih za izdelavo lesenih konstrukcij in objektov. Za potrebe proizvodnje bo podjetje uporabljalo svoje sušilnice.

Vizija podjetja

Do konca leta 2018 bo podjetje v Industrijski coni LIK II postavilo proizvodno halo. Nato je cilj podjetja v prvi četrtini leta 2019 postavitev in zagon linije za izdelavo lesenih lepljenih konstrukcij in sušilnic za les. Proizvodni program podjetja Koles d.o.o. se sedaj pretežno uvaža iz Avstrije. Izdelki in storitve, ki bodo na voljo v začetku prihodnjega leta pa bodo namenjeni predvidoma 50% za SLO trg, ostalo pa Italija, Hrvaška,...

Proizvodni program/storitve

Na podlagi izvedene analize trga se kaže velika potreba po najrazličnejših storitvah s področja obdelave lesa. V podjetju Koles d.o.o. bodo na voljo storitve in izdelki:

  • lepljeni lesenih izdelki, ki se sedaj pretežno uvažajo iz Avstrije
  • lepljeni leseni nosilci in konstrukcije
  • sušenje rezanega lesa
  • dolžinsko in širinsko spajanje lesa
  • CNC obdelava lepljencev

KOLES kočevska lesna industrija d.o.o.

Trg Svetega Jerneja 4
SI-1330 Kočevje

Lesno predelovalna industrija