JAKA&I d.o.o.

Notranja in zunanja svetila

Družinsko podjetje Jaka&I, d.o.o. je bilo prvič registrirano leta 1992 kot trgovina in storitveno podjetje. Leta 1997 je v mestnem jedru Kočevja bila odprta prva elektrotrgovina JAKA&I, ki je zaposlovala 4 ljudi. Podjetje je nato postopoma širilo svojo ekipo zaposlenih in leta 2005 se je zaradi potrebe po širjenju preselilo na novo lokacijo v podjetniškem naselju v Kočevju. Na tej novi lokaciji so zgradili novo trgovino in poslovne prostore s pisarnami, kjer je bilo zaposlenih že 9 ljudi.

Zaradi povečanja poslovanja se je leta 2016 pojavila potreba po večjem skladiščnem prostoru, zato je podjetje investiralo v postavitev skladiščnega šotora. Leto kasneje so razširili tudi poslovne prostore v Žalcu. Istega leta so preusmerili strategijo in poslovanje podjetja v proizvodnjo razsvetljave po meri kupca ter razdelili to področje v dve prodajni liniji, imenovani MULTIline in PROline.

Danes podjetje uspešno deluje na celotnem slovenskem trgu in tudi v tujini. V njihovem delovanju se osredotočajo na tri ključne vrednote: kvaliteto, odzivnost in prilagodljivost.

Kot dodatek k svojemu asortimanu izdelkov so leta 2021 dodali novo vejo produktov - hortikularna svetila. Razvili in izdelali so prvi slovenski notranji vrtiček za optimalno rast rastlin, imenovan LightGarden. Leto kasneje so dodali še soroden produkt, imenovan MicroGarden, ki je kuhinjski vrtiček za gojenje mikrozelenjave. S tem želijo spodbuditi ljudi k samooskrbi v kuhinji, zmanjšati odpadno embalažo in ozavestiti jih o zdravi prehrani. Oba izdelka sta dobro sprejeta na trgu. Kot zadnji dodatek so uvedli tudi tretji izdelek, imenovan Planter, ki je samostoječa svetilka za gojenje sobnih rastlin v temnejših prostorih. 

Vizija podjetja

Podjetje Jaka&I d.o.o. je polno gorečnosti in podjetniškega duha, ko pogledajo v prihodnost. Njihov cilj ni samo uspeti, ampak postati vodilni partner na področju splošne in industrijske profesionalne razsvetljave. S svojimi izdelki želijo ustvarjati resnično vrhunsko kakovost in napredne tehnološke rešitve, ki se osredotočajo na trajnost in energijsko učinkovitost. Želijo biti v ospredju ekoloških in energetsko prijaznih izdelkov, ki prinašajo koristi investitorjem in uporabnikom.

Jaka & I d.o.o.

Podjetniško naselje Kočevje 6
SI-1330 Kočevje

Razvoj, proizvodnja in trženje svetil


Delovna mesta JAKA&I