Prijava na sestanek - zakaj in kako

Oglejte si, kakšne profile zaposlitev bodo nudila lokalna podjetja, nato se prijavite za spoznavni sestanek z več podjetji na isti dan na istem kraju. Prijavite se lahko tudi, če imate podobna znanja in izkušnje kot so zahtevana za objavljeno delovno mesto. Potrebe podjetij se spreminjajo, zato se uspešno predstavite in informirajte o potrebah podjetja.

Spoznajte podjetja in koga iščejo

Na spletnem portalu http://kariera.kocevje.si so objavljena podjetja, s katerimi se imate možnost srečati na kratkem sestanku na Kariernem sejmu Kočevje 2021. Seznam se bo še dopolnjeval, zato spremljajte, ali so objavljena nova podjetja in nova delovna mesta že objavljenih podjetij.

Zelo pomemben je prvi korak - da pregledate in spoznate podjetja, kaj je njihova vizija, kaj delajo in katera delovna mesta naj bi iskala v prihodnje. Brez da bi poznali osnovne informacije o podjetju, vaš razgovor najverjetneje ne bo uspešen, zato si vzemite čas in si poiščite informacije na spletu. Veliko smo jih zbrali že v opisih podjetij.

Napišite predstavitev (CV) in izpolnite prijavo

Preden oddate svojo kratko predstavitev (CV) vam priporočamo, da izkoristite brezplačno svetovanje, kjer vam bodo svetovalke na Ljudski univerzi Kočevje pomagale narediti vašo pisno predstavitev še boljšo in bolj jasno. Nato se prijavite preko spletnega obrazca.

Verjetno boste do sejma svoj CV še kaj spremenili in izboljšali. V vsakem primeru ga prinesite s seboj v več izvodih na Karierni sejem Kočevje 2021. Sicer bodo podjetja naknadno prejela vaš CV, ki ste ga oddali ob spletni prijavi.

Počakajte na potrditev terminov sestankov

Ko ste oddali prijavo, to vnesemo v bazo podatkov, jo pregledamo in razvrstimo. Podjetja bodo kakšen teden pred samim sejmom dokončno potrdila število sestankov za posamezna objavljena delovna mesta. V zadnjem tednu vam bomo sporočili po emailu ali telefonu, s katerimi podjetji in kdaj imate dogovorjen posamezen sestanek. V kolikor vam termin res ne bi ustrezal, to nemudoma sporočite in bomo poskušali uskladiti uro, ki vam ustreza.

Predstavi se več podjetjem v istem dnevu

Ko boste prejeli potrditev terminov, nam prosim potrdite svojo udeležbo na teh terminih sestankov - razgovorov. Gre za relaitvno kratke sestanek, zato je potrebno biti jasen in kratek pri svoji predstavitvi. Zapomnite si - pri večjih kolektivih so skoraj bolj pomembne osebnostne lastnosti kot strokovna znanja. Predlagamo vam, da večji poudarek naredite na predstavitvi vaše osebnosti.

Da boste pripravljeni, vabljeni na brezplačne delavnice, kako se hitro in učinkovito predstaviti v 5 minutah.

Izkaži interes za pogovor
z izbranimi podjetji

Pogovor je priložnost

Ste vedeli, da 90% ljudi, ki pošljejo prošnjo za delo, nikoli ne dobi priložnosti za osebno predstavitev?
Ste vedeli, da osebna predstavitev bistveno poveča možnosti, da boste prav vi izbrani na delovno mesto?
  • To ni končni razgovor za delo, ampak prva predstavitev
  • Predstavite se in vzpostavite prvi kontakt
  • Spoznajte, kakšna znanja iščejo lokalna podjetja
  • Vaš namen je, da pustite dober vtis
  • Vaš cilj je, da vas povabijo na razgovor na sedež podjetja

Priporočljivo vedeti pred oddajo prijave

Podrobno si preberite o podjetju

Vsak se morda ne poistoveti z vsakim podjetjem. Obiščite spletno stran podjetja, poiščite kakšno novico o njem na spletu, pozanimajte se pri kom, ki je že zaposlen v tem podjetju.

Kako naredim dobro pismo predstavitev (CV)

Kar boste pustili na sestanku, je vaš prvi vtis in pa kratka pisna predstavitev (CV). Za izdelavo le-tega si lahko pomagate s tem spletnim orodjem.
Dogovorite se lahko tudi za brezplačno pomoč pri dodelavi vašega CV-ja in predstavitve pri Sonji Hribar na Ljudski univerzi Kočevje (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , 041 708 483).

Ali mi oddana prijava zagotovi sestanek z izbranimi podjetji?

Prijavite se lahko na razgovor s tremi podjetji. Število terminov je omejeno. Ko bo dovolj prijav za posamezno podjetje, seveda obstaja možnost, da se podjetje odloči, da odpove sestanek.

Koliko podjetij lahko na prijavnici izberem za sestanek?

Pri prijavi lahko izberete do štiri podjetja, s katerimi želite imeti sestanek. V kolikor boste izbrali več, bodo zabeležena le prva štiri izbrana podjetja.

Kdo mi lahko pomaga pri izpolnitvi prijave?

Prijavo preko spletnega obrazca vam bodo lahko pomagale izpolniti prijazne svetovalke na Ljudski univerzi Kočevje osebno ali kot video klic. Obvezen je predhoden dogovor za termin.