Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Mala akademija turizma: Oblikovanje turističnega produkta

Mala akademija turizma: Kočevsko ima zaradi svojih naravnih lepot izjemen turističen potencial. To se danes zavedamo že skoraj vsi. Vprašanje pa je, ali bomo znali potencial naše butične turistične destinacije izkoristiti. Ključ do tega je v dvigu kvalitete ponudbe na vseh ravneh turizma iz leta v leto.

Organizirali bomo praktične delavnice, ki vam bodo kot pomagale nadgraditi obstoječo turistično ponudbo in privabiti dodatne goste. Na delavnicah boste spoznali, kako lahko izboljšati predstavitev namestitev in dodatne ponudbe, kako izkoristiti nove kanale na pridobivanje tujih in domačih gostov, kakšen učinek ima dvig standardov na dvig dodane vrednosti in na koncu večji zaslužek ponudnika. Poseben del akademije bomo namenili temu, kaj in kako prilagoditi namestitvene objekte in ponudbo zaradi okoliščin covid-19. S predavatelji iz prakse bomo pregledali, kako oblikovati ponudbo in ustvariti promocijo, da kar najbolje izkoristite potencial preostalih turističnih bonov. Več kot polovica bonov v letu 2020 ni bila izkoriščena, kar znaša v vrednosti več kot 200 mio EUR!

Delavnica je namenjena turističnim delavcem, ki pripravljajo parcialne in integralne turistične produkte ter oblikujejo turistične pakete. Priporočamo jo vsem individualnim ponudnikom, ki na svojem domu, v delavnici ali na drugih lokacijah sprejemajo individualne goste in skupine oziroma to načrtujejo.

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Spoznali bomo različne pristope oblikovanja in razlike v pojmovanju turističnega produkta. Pripravili bomo splošen akcijski načrt, po katerem bodo udeleženci svojo idejo lahko privedli do realizacije. Po dogovoru lahko katerega izmed udeležencev tudi skupaj obiščemo, da bomo znanje preizkusili tudi v praksi.

Predavateljica: Ajda Kljun je ustanoviteljica in lastnica podjetja Iter, turistične storitve Ajda Kljun s.p. Prvi stik s turizmom so bila družinska potovanja ter izleti po Sloveniji in tujini. Svojo turistično pot pa sem nadaljevala s samostojnimi raziskovanji, ki so na koncu prerasla v veliko ljubezen do odkrivanja zanimivega, skrivnostnega in drugačnega ter od leta 2006 oblikovala mojo poklicno pot. Pred odprtjem svojega lastnega podjetja leta 2015 sem praktične izkušnje pridobivala z delom pri slovenskih ter tujih potovalnih in turističnih agencijah, kar sem kasneje nadgradila s pridobitvijo formalne izobrazbe s področja turizma (Upravljanje in poslovanje v turizmu). Največ znanja in izkušenj pri delu z lokalnimi ponudniki pa sem si pridobila z opravljanjem dela poklicnega turističnega vodnika ter organizacijo izletov in potovanj.

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Logotipi SIO

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Informacije o dogodku

Datum dogodka čet, 04. 03. 2021 - 09:00
Datum zaključka čet, 04. 03. 2021 - 12:00
Prijavljenih 27
Cena za posameznika Spletna delavnica
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.