Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Mala akademija turizma: Fotografiranje nepremičnin in notranjih prostorov brez profesionalne foto opreme

Mala akademija turizma: Kočevsko ima zaradi svojih naravnih lepot izjemen turističen potencial. To se danes zavedamo že skoraj vsi. Vprašanje pa je, ali bomo znali potencial naše butične turistične destinacije izkoristiti. Ključ do tega je v dvigu kvalitete ponudbe na vseh ravneh turizma iz leta v leto.

Organizirali bomo praktične delavnice, ki vam bodo kot pomagale nadgraditi obstoječo turistično ponudbo in privabiti dodatne goste. Na delavnicah boste spoznali, kako lahko izboljšati predstavitev namestitev in dodatne ponudbe, kako izkoristiti nove kanale na pridobivanje tujih in domačih gostov, kakšen učinek ima dvig standardov na dvig dodane vrednosti in na koncu večji zaslužek ponudnika. Poseben del akademije bomo namenili temu, kaj in kako prilagoditi namestitvene objekte in ponudbo zaradi okoliščin covid-19. S predavatelji iz prakse bomo pregledali, kako oblikovati ponudbo in ustvariti promocijo, da kar najbolje izkoristite potencial preostalih turističnih bonov. Več kot polovica bonov v letu 2020 ni bila izkoriščena, kar znaša v vrednosti več kot 200 mio EUR!

Delavnica "Fotografiranje nepremičnin in notranjih prostorov brez profesionalne foto opreme" vključuje naslednje vsebinske sklope:

V prvem delu foto delavnice udeleženci spoznajo osnove fotografiranja, kot so nastavitve na telefonu/fotoaparatu, več o svetlobi in belini, kdaj je najprimernejši čas za fotografiranje in podobno. Nato na hitro preletimo glavna splošna pravila fotografiranja in se lotimo pravil za fotografiranje nepremičnin in interierja, kjer se osredotočimo na to, kako se postaviti, kaj vključiti na fotografijo, kako najlepše povedati zgodbo nepremičnine skozi fotografijo.

V zadnjem delu se posvetimo obdelavi fotografij v brezplačnem programu Photoscape X, Spoznali pa boste tudi, kako se jih enostavno obdela v aplikaciji Snapseed na telefonu.

Predavateljica: Ajda Zorko je magister iz medkulturnega menedžmenta. Zadnjih dvajset let je pridobivala številne izkušnje v Sloveniji in tujini. Delala je za poznana slovenska podjetja kot so Radio 1, terme Krka, Revija Svet in Ljudje ter mnogo drugih.

Logotipi SIO

Aktivnosti "Podjetniškega inkubatorja Kočevje" v okviru operacije SIO "KOCEVJE" 2020-2022 sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 02. 03. 2021 - 08:45
Datum zaključka tor, 02. 03. 2021 - 12:00
Max. udeležencev 95
Prijavljenih 25
Prosta mesta 70
Cena za posameznika Spletna delavnica
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.