Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Zakaj se moramo učiti?

Vseživljenjsko izobraževanje je nujnost 21. stoletja, novega načina življenja in dela, ki velja za vse ljudi, tudi za starejše. Tretje življenjsko obdobje traja danes 30 do 40 let. Brez učenja in odzivanja na spremembe bi starejši postali cokla mlajšim generacijam.

Priprava izobraževanja se začne s postavljanjem cilja. Nikamor ne bomo prišli, če ne bomo vedeli, kam bi morali. Cilji vplivajo na izbor vsebin, programiranje in se prepletejo z osebno motivacijo. Pri starejših se vedoželjnost močno poveča in odnaša jih na razne strani. Nekateri svojo radovednost in vedoželjnost strnejo v tako imenovano drugo kariero.

Za starejše je značilno, da težijo k nadaljevanju izobraževanja in želijo ostati v isti, tesno povezani učni skupini - v študijskem krožku.

Predavateljica, ki tudi sama spada v ciljno skupino starejših odraslih, bo v sklopu motivacijske delavnice starejšim še bolj približala pojem vseživljenjskosti učenja in pozitivne učinke le-tega na njih same in na skupnost, v kateri živijo.

Predavateljica: dr. Ana Krajnc je na Univerzi v Ljubljani diplomirala iz pedagogike in psihologije. Doktorirala je s področja izobraževanja odraslih. Bila je ena od pobudnic in soustanoviteljica Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje in je predsednica mreže slovenskih univerz za tretje življenjsko obdobje. Izdala je več knjig in objavila okrog 300 člankov. Je zagovornica humanističnega pristopa v izobraževanju, vseživljenjskega izobraževanja, dejavne starosti in družbe vseh generacij. Sodeluje pri podiplomskem študiju Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. Osebnostni razvoj dr. Ana Krajnc vidi kot glavno zahtevo sodobnega časa, informacijske družbe, družbe tveganja in velikih novih možnosti sodobne tehnologije. Ljudje v razvoju zaostajamo za tehnologijo, zato želi dati svoj prispevek k našemu razvoju.

Dodatne informacije: Sofija Šabić, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 01 8938 270

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 08. 10. 2019 - 10:00
Datum zaključka tor, 08. 10. 2019 - 12:00
Max. udeležencev 100
Prijavljenih 42
Prosta mesta 58
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija KCK Kulturni center Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.