Prijava na e-novice o dogodkih in novostih

Kje pridobiti ZNANJE v Kočevju?

Izobraževanje - ustvarjanje animacij v Maya 3D

V Kočevju se znova začenjajo delavnice 3D Maya - TravelAR Slovenija. Na zadnjih delavnicah so udeleženci ustvarili živahne 3D modele sedmih živali, ki živijo na Kočevskem. Modeli živali so postavljeni v njihov naravni habitat v aplikaciji TravelAR Slovenija. Obiskovalci Kočevja lahko skozi sprehod po Gaju spoznajo in si ogledajo znamenite gozdne živali, ki sicer živijo v našem okolju. Med drugim tudi medveda, risa in volka.

V prihodnjih delavnicah bomo to izkušnjo AR naredili še bolj dinamično in zabavno. Tokrat se boste tečajniki naučili ustvarjanja in animiranja likov. Tečaj sestavlja 8 delavnic. Ustvarili boste animacije 3D modelov od začetka do konca. Naučili se boste naslednjih veščin: key-framing, rigging, weight painting in skinning. Predhodne izkušnje s 3D modeliranjem ali animacijo niso potrebne, pomemben je le zdrav odmerek radovednosti in navdušenja.

8 delavnic bo sestavljenih na naslednji način:
  1. Uvod v delavnico. Določitev urnika delavnic in pojasnjevanje več o posebnostih 3D-animacij za AR (Augmented Reality).
  2. Osnove 3D animacije. Pojasnjevanje spretnosti in tehnik, kot so linearne animacije, animacije s ključnimi okviri in ustvarjanje skupin.
  3. Ustvarjanje animiranih 3D likov
  4. Priprava 3D modelov živali za animacijo. Vsak udeleženec bo dobil svojo 3D žival, ki jo bo oživel in se naučil, kako animirati 4-nožni model.
  5. Priprava vsebin za animacijo 3D likov, 2. del
  6. Priprava vsebin za animacijo 3D likov, 2. del in pričetek animiranja 3D likov.
  7. Animacija likov 2. del, zanke animacije in animacije v prostem teku.
  8. Animacije bodo pregledane, popravljene in predstavljene. Udeleženci in mentorji bodo pripravili kratke video posnetke animacij za vsako žival.

Predavanja bodo potekala večinoma v angleškem jeziku.

Predavatelj: Nadav Sagir že tretje leto poučuje modeliranje v Maya 3D v Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Skozi izobraževanje o fotografiji in video umetnosti ter svojo bogato 18-letno kariero je pridobil ogromno kreativnih in tehničnih znanj. Skozi različne projekte je vodil mednarodne time grafičnih oblikovalcev in ostalih kreativcev na področjih oglaševanja, iger, animacij, predvajanja, dogodkov in kulturne dediščine. Nadav se je v preteklih letih specializiral za področje tehnologij dopolnjene stvarnosti (AR – augmented reality) in virtualne resničnosti (VR – virtual reality).

Dodatne informacije: Andrej Mladenovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 352 935

Pasica Pokolpje pik

Informacije o dogodku

Datum dogodka tor, 26. 11. 2019 - 17:00
Datum zaključka tor, 07. 01. 2020 - 20:00
Max. udeležencev 9
Prijavljenih 8
Prosta mesta 1
Cena za posameznika Brezplačno
Lokacija Podjetniški inkubator Kočevje
Za ta dogodek več ne sprejemamo prijav.